Platforma AMteatru anunță primele 10 întâlniri din cadrul proiectului “Seri de lectură AMTeatru”, un program realizat prin Asociația ”Sănătate prin Arte” și finanțat de Ministerul Culturii prin intermediul programului ACCES 2023.

Locul de desfășurare este superba Casă Madrigal din Dealul Mitropoliei 11, inițial în perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2023, dar va fi continuat pe parcursul întregii stagiuni 2023 / 2024.

Dramaturgii invitați în prima fază a programului:

2 oct. 18.30 Mihaela Michailov, 19.30 Ilinca Prisăcariu și Alex Ivănoiu

7 oct. 16.00 Theo Herghelegiu, 17.00 Ștefan Caraman, 18.00 Alexandra Felseghi, 19.00 Alexandra Badea

8 oct. 16.00 Mihai Ignat, 17.00 Ionuț Sociu

9 oct. 18.30 Marilena Dumitrescu, 19.30 Gianina Cărbunariu

Prin intermediul proiectului organizatorii își propun să aducă în fața publicului mai mulți dramaturgi cu renume, dar și tineri dramaturgi, care vor citi pagini din creațiile lor și vor intra în dialog cu cei prezenți, determinând astfel o schimbare de paradigmă în ceea ce privește percepția asupra literaturii “de scenă”.

”Serile de lectură AMTeatru”

Dezbaterile tematice ce vor însoți ”Serile de lectură AMTeatru” vor oferi celor prezenți oportunitatea de a accesa “din culise” magica lume a creatorilor de literatură în general și de dramaturgie în special.

Aceste dezbateri vor avea atât rol de cunoaștere și diseminare a realității literaturii contemporane românești, de înțelegere și descoperire de noi valențe interpretative pentru publicul tânăr participant, cât și rol pedagogic și de mentorat pentru tinerii care au aptitudini “scriitoricești” sau care chiar visează să acceadă la profesia de dramaturg sau regizor de teatru.

Oportunitatea implementării Proiectului “Seri de lectură AMTeatru” este dată de însăși activitatea AMTeatru, un proiect inițiat de Andruni Baciu și Mădălin Guruianu. Cei care o urmăresc, în cele câteva luni de la lansare, află recomandări de spectacole, ce și cum să aleagă și, sigur, au parte nu de una, ci de două opinii argumentate despre zeci de spectacole, plus recomandări lunare și cel mai amplu top bucureștean cu aproape 400 de spectacole actuale, notate de la 1 la 10.

Scopul este ca tânărul public de teatru să devină curios, să citească interviurile, cronicile “Teatru la Doi”, recomandările “Hot or Not” și mai ales să meargă un pic mai des la teatru.

 

Sursa: Asociația ”Sănătate prin Arte”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.