Recomandari carti despre emotii DPH

De cele mai multe ori în librării vezi mame care cumpără cărți pentru copiii lor. Și pentru ai prietenilor. Mamele sunt prietene cu cărțile. Dar și tații! Tații nu doar că citesc mult copiilor, dar le pot deschide apetitul pentru altfel de lectură: spre mistere nedezlegate și aventuri nebănuite, spre activități practice și nu numai. Așa că am alcătuit mai jos o listă numai bună pentru inspirația taților.

Ești curios ce am inclus în ea?

Dezvoltare personală și parenting

Nu este ușor să fii părinte. Schimbările care au loc la nașterea primului copil sunt radicale: programul, ritmul zilelor, rutina, modul în care sunt privite trecutul și viitorul, relația cu sine și cu celălalt. De aceea îți recomandăm această carte în care un bărbat și o femeie vorbesc despre cel mai mare moment de cotitură din viața lor, din punctul fiecăruia de vedere. Ei sunt părinți, dar și specialiști: el este un psihoterapeut, ea este psiholog educațional. Principalele provocări și diferențele de gândire și viziune cu care se confruntă părinții în primii trei ani din viața copilului sunt analizate și explicate astfel încât să fie înțelese și acceptate atât din punctul mamei de vedere, cât și al tatălui.

Tații vin de pe Marte, mamele vin de pe Venus se găsește aici, la reducere.

Mici povestioare pentru copii la fel de mici

Este minunat să petreci timp cu tata! El știe să sape cele mai grozave tuneluri, știe ce gustări îți plac și te consolează când te lovești. Însă, mai presus de orice, este cel mai bun partener de joacă! Iar când pornești să descoperi lumea împreună cu el, totul devine fascinant. Acest lucru ni-l demonstrează această selecție de povestioare de la Editura Didactica Publishing House în care tatăl este un partener de joacă grozav.

Cărți și jocuri despre gestionarea emoțiilor

Fie că este vorba despre furie, despre tristețe, despre iubire, despre invidie, despre bucurie – tații pot ajuta copiii să-și gestioneze emoțiile. Mai ales că se pot folosi de joacă. În selecția de mai jos de la DPH găsiți și variante de răspuns pentru întrebări dificile, dar mai ales modalități distractive și simpatice de a pune în cuvinte trăirile aparent inexplicabile ale celor mici.

Activități pentru primii ani de viață

De multe ori tații, în primii ani de viață ai copilului, spun că nu știu cum să se joace cu acesta. De aceea, uneori, conectarea vine mai târziu, când copilul este autonom, independent și mai ales… vorbește. Aceasta carte care urmează liniile pedagogiei Montessori este de un real ajutor pentru tați: vine cu soluții concrete și idei de activități chiar și în cazul copiilor mici. Astfel, pe parcursul acestor 100 de activități ludice veți descoperi o multitudine de tehnici destinate să inducă o stare de bine copilului vostru: artă-terapie, motricitate, dezvoltarea creativității, yoga, masaje sau jocuri de cooperare.

Cartea este disponibilă aici, cu o reducere de 30%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here