importanta cerealelor

Puiul tău are nevoie de o cantitate mare de vitamine și minerale per kg corp în comparație cu un adult. Însă stomăcelul lui este foarte mic, având doar 20% din capacitatea unui adult. De aceea e bine ca fiecare linguriță pe care o primește odată cu începerea diversificării să fie densă în micronutrienți esențiali. Cum îi poți asigura bebelușului tău alimentația adecvată? Ascultă sfaturile medicului pediatru dr. Irina Costache și află care sunt recomandările pediatrului pentru alimentația celui mic.

– Ce sunt cerealele speciale pentru bebeluși? – 

Cerealele speciale reprezintă alimentul fortifiat cel mai des folosit în alimentația sugarilor, în prezent fiind folosit în peste 80 de țări.

Acestea se găsesc sub forma de făină, care provine din cerealele special cultivate pentru hrana bebelușilor.

Cerealele speciale sunt cereale îmbogățite cu micronutrienți, vitamine și minerale necesare dezvoltării armonioase a copiilor cu vârste între 6 luni și 3 ani.

– Care este rolul cerealelor fortifiate?- 

Cerealele fortifiate au mai multe roluri:

  • Asigură un conținut și o densitate mare de vitamine și minerale într-un volum foarte mic;
  • Sunt îmbogățite cu fier, ajutând la prevenirea anemiei feriprive și conducând la o dezvoltare cognitivă normală;
  • Conțin Zinc- unul dintre cei mai importanți imunomodulatori în ceea ce privește imunitatea;
  • Sunt o sursă de energie de lungă durată, care se eliberează lent, pe parcursul întregii zile.

– Cum și de când ii pot da cereale copilului meu? – 

Începând cu vârsta de 6 luni, laptele de mamă nu mai este suficient pentru o dezvoltare corectă a unui sugar. De aceea este necesară diversificarea.

Știm cu toții că la începutul diversificării copiii acceptă cu dificultate alimentele noi, de aceea este foarte important ca fiecare linguriță pe care acesta o primește de hrană solidă să aibă densitatea suficientă în micronutrienți.

Cerealele, care sunt un aliment extrem de versatil, se pot prepara cu apă sau cu lapte, putem obține densități diferite, le putem amesteca cu fructe sau cu iaurt, sau să le folosim chiar și în combinație cu piureurile.

– De ce sunt speciale aceste cereale? – 

Cerealele fortifiate pentru sugari și copii de vârsta mică au un conținut ridicat de vitamine și minerale, ceea ce le face un aliment cu adevărat nutritiv.

Acestea au fost gândite special pentru copii, provenind din culturi speciale, destinate sugarilor. Respectă toate normele europene și fac parte din nutriția bazată pe știință, trecând prin peste 100 de teste de calitate.

Cerealele fortifiate sunt un produs care și-a dovedit utilitatea și siguranța de-a lungul timpului.

În Uniunea Europeană este strict interzisă folosirea coloranților și conservanților în hrana destinată sugarilor, lucru care se aplică și în cazul cerealelor.

Dragă părinte, nu uita: când ai nelămuriri, #întreabăspecialistul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here