Pe 25 mai, începând cu ora 14:00, Programul Național Cantus Mundi, partener tradițional al Operei Comice pentru Copii, va reveni pentru al cincilea an pentru un nou eveniment muzical interactiv, dedicat tuturor vizitatorilor Festivalului Opera Copiilor.

Ziua Cantus Mundi la Festivalul Opera Copiilor, organizată la Grand Arena OCC, va conține o suită de activări corale, ateliere muzicale și recitaluri și se va încheia cu Gala Cantus Mundi București.

Pe parcursul zilei, spectatorii vor fi provocați la o simpatică sesiune de KARAOKE, în care își vor putea exersa talentul muzical și prezența scenică. Corurile din Programul Național Cantus Mundi și Cantus Mundi București, coordonate de Cezar Verlan, dirijorul secund al Corului Madrigal, vor dezvălui asistenței, printr-o repetiție cu public, magia din spatele unui concert coral.

De asemenea, la Grand Arena OCC va fi organizată o sesiune de improvizație muzicală, coordonată de cântăreața Irina Sârbu, una dintre cele mai frumoase și versatile voci de jazz ale tinerei generații. Irina va lucra pe scenă cu aproximativ 100 de copii din cadrul Programului Cantus Mundi, într-o nouă ediție a acestui proiect special, pe care artista l-a dezvoltat în cadrul Școlii de Vară Cantus Mundi 2018 și pe care l-a prezentat si celor peste 5.000 de spectatori prezenți la Cantus Mundi Fest, organizat anul trecut la ROMEXPO.

Recitalurile instrumentale și vocale ale copiilor și tinerilor din Programul Cantus Mundi vor fi completate cu o gală-spectacol, în care corurile de copii și tineri din cadrul Programului vor interpreta cele mai frumoase cântece ale copilăriei.

Intrarea este liberă pe parcursul întregii zile, inclusiv la spectacolul de Gală!

 

CADOURI PENTRU PARTICIPANȚI

Toți participanții la Ziua Cantus Mundi din cadrul festivalului vor primi gratuit brățări de acces în Golden Ring (zonă în fața scenei, cu acces exclusiv pe bază de brățară) la toate concertele Cantus Mundi București Fest de la finalul lunii iunie. Mai mult decât atât, purtătorii de brățări Cantus Mundi vor intra automat într-o tragere la sorți, iar câștigătorii vor putea urca pe scena Cantus Mundi București Fest, alături de artiștii preferați, pentru poze, autografe și cadouri speciale.

 

CANTUS MUNDI FEST 2019

În perioada 27 – 30 iunie se va desfășura cea de a treia ediție Cantus Mundi București Fest 2019, cel mai mare eveniment național de educație și integrare socială prin muzică. Evenimentul va avea loc în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, iar intrarea este liberă.

Cantus Mundi Bucureşti Fest, dincolo de a fi un festival muzical, este unul al speranţei si al bucuriei” – dirijorul Ion Marin, Președinte fondator al Programului Naţional Cantus Mundi.

Fiecare seară de festival va avea parte de concerte inedite, susținute de artiști de renume ai muzicii clasice, pop, rock și folk, care vor cânta alături de copiii din corurile Programului Național Cantus Mundi.

La ediția trecută, în 2018, au urcat pe scenă artiști precum Smiley, Horia Brenciu, Feli, Voltaj, Taxi, Vunk, Emeric Imre și Alexandra Ușurelu.

Distracția va fi în toi pe toată perioada Cantus Mundi București Fest – pe lângă concertele din fiecare seară, copiii vor putea participa la activitățile diurne ale festivalului, cum ar fi zona de testare a instrumentelor muzicale, face painting, piscină cu bile, street music, jocuri și nenumărate alte surprize!

Programul Național Cantus Mundi a fost iniţiat de reputatul dirijor Ion Marin şi este derulat prin activitatea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 8 ani de activitate, Programul Naţional Cantus Mundi reunește sub umbrela sa peste 1200 de coruri și peste 43.000 de copii care, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul ţării, depăşind barierele legate de etnie, condiţie socială, capacităţi fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societăţii noastre.

*sursa OCC, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.