Suntem în plină pandemie și cu noile măsuri luate, închiderea grădinițelor și a școlilor avem nevoie mai mult decât oricând de inspirație pentru a ne juca cu cei mici, pentru a-i distra și a-i ajuta să se simtă în largul lor, chiar și într-o situație incertă, ca cea în care ne aflăm. Iată câteva activități simple și distractive pe care le puteți încerca:

1) Erupția Vulcanului: într-o pungă ziplock: O pungă ziplock, decupezi o foaie de hârtie colorată maro în formă trapezoida pe care o lipești în 3 părți – lăsând doar o zonă de erupție. O umpli cu lavă – 2-3 culori tip tempera– roșu, negru, gri și o introduci în pungă. Cel mic poate declanșa erupția apăsând puternic pe pungă. Cu ocazia aceasta îi poți povesti mai multe despre vulcani. Pentru altă variantă tot simplă de erupție vulcan aici: https://www.youtube.com/watch?v=2Jy_d-T26n0

foto sursă:oddizzi.com

2) Monștrii din cutii de șervețele: o activitate foarte bună mai ales că se apropie Halloween-ul, Iei 2-3 cutii de șervețele goale, pe care le vopsești în culorile preferate, recomandate sunt vopselele acrilice. Adaugi 3 ochi mișcători – poți să îi cumperi de la magazine de arts and crafts (în București este unul chiar pe calea Griviței) pe care îi poziționezi pe o parte a cutiei, iar în partea de jos poți lipi dinți – din carton tot așa decupat și colorat. În cazul în care nu ai ochi dintr-aceia, îi poți confecționa manual – desenați, colorați și decupați chiar de cel mic.
Mai multe indicații aici: https://www.thebestideasforkids.com/tissue-box-monsters/

foto: thebestideasforkids.com

3) Școala de zbor: confecționezi avioane din hârtie și în paralel un mini panou dintr-un carton în care faci 3-4 găuri rotunde prin care să treacă avioanele la aterizare/decolare după caz.

foto: Pinterest

4) Copacul Genealogic – Desenează, sau printeaza o tulpină de copac cu multe crengi, la capătul cărora copiii vor situa amprentele degețelelor lor și fiecare amprentă este specifică unui membru al familiei – iată exemplu: https://www.goodhousekeeping.com/home/craft-ideas/a37873/family-tree-craft-for-kids/

5) Cursa de obstacole: Construiți împreună o cursă de obstacole prin casă pentru mașinuțe și faceți întrecere cu mașinuțele preferate. Câștigătorul primește o porție dublă de clătite, pe care le puteți face tot împreună.

Nu este important să fie o activitate foarte complicată, ci important este să creați un cadru, o poveste simplă, dar distractivă și să fiți 100% acolo, prezenți, conectați cu cei mici.

Distracție plăcută!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.