eematico
Jucarii eematico

Cadourile aduc bucurie pe chipurile copiilor noștri și îi fac să radieze de fericire. Se apropie luna cadourilor așadar ți-am pregătit 6 idei de cadouri de la eematico. Descoperă jucăriile interactive eematico și antrenează dexteritatea și motrocitatea fină a copilului!

6 cadouri DIY de la eematico

Kitul Lumea Apelor

Pe durata celor patru activități ale kitului, cei mici fac experimente cu și despre apă, bricolează și descoperă aplicații interactive variate pentru a înțelege mai bine această lume.
Obiective: Antrenarea curiozității, Exersarea motricității fine, Antrenarea memoriei, Antrenarea gândirii critice

Kitul de Arhitectură

Construim case, pe care le decorăm, orașe pe care le populăm cu clădiri și oameni. Ne familiarizăm cu termeni precum fundație, încărcătură, compresiune, norme urbanistice și multe altele!
Obiective: Stimularea gândirii critice și dezvoltarea gândirii logice, Dezvoltarea creativității și deschiderea către zona estetică, Antrenarea capacităților de planificare și gestionare a resurselor, Antrenarea perseverenței.

Kitul Știința Zborului

Explorăm cerul și universul în lung și-n lat, descoperim totul despre sateliți, spațiu cosmic, expediții cosmice și altele. Construim avioane, parașute, și chiar și o rachetă!
Obiective: Antrenarea capacității de a citi instrucțiuni, Antrenarea motricitatii fine, Antrenarea capacității de anticipare, Exersarea spiritului de observație

Kitul Știința Minții

Bricolăm și descoperim informații, creăm sinapse și experimentăm, cercetăm memoria, apoi invităm creativitatea în platou. Să înceapă antrenamentul creierului!
Obiective: Stimularea achiziției de informații, Antrenarea memoriei, Potențarea abilităților de a anticipa, Dezvoltarea capacităților analitice

Kitul Știința Sustenabilității

Ecologia, poluarea, reciclarea și energiile alternative vin împreună la eematico, sub forma unui kit creat din grijă pentru planeta noastră, a tuturor.
Obiective: Stimularea achiziției de informații, Dezvoltarea gândirii ăn perspectivă. Antrenarea capacității de a lucra independent și a lua decizii, Dezvoltarea abilităților de a fi responsabil

Kitul Corpul Uman

Corpul nostru ne însoțește pe tot parcursul vieții și trebuie să învățăm tot ce putem pentru a-l înțelege și îngriji cât mai bine.
Obiective: Încurajarea autoexplorării și a autocunoașterii, Exersarea motricității fine, Antrenarea memoriei, Familiarizarea cu practici sănătoase

Ce este eematico?

eematico a luat naștere pentru că noi co-fondatorii am fost suficienți de norocoși încât să ajungem să ne cunoaștem unii pe alții: oamenii potriviți la locul potrivit. Ne-am dat seama că toți ne dorim o schimbare în lumea în care trăim și pentru asta trebuie să stăm și să luptăm să schimbăm ceva în țara noastră. Fiind o echipă pluridisciplinară, formată din arhitecți, psihologi, ingineri, filologi, designeri și oameni de comunicare și marketing, am avut expertiză din foarte multe direcții, ne-am și provocat unii pe alții, ne-am contrazis pe anumite subiecte, ceea ce a fost foarte bine pentru că ne-a făcut să cercetăm mai mult, să analizăm și să venim cu soluții foarte bine documentate.
Așa am început să lucrăm la programe educaţionale pentru copii, preluând cunoştinţe din mai multe domenii de activitate ale adulţilor, cum ar fi arhitectura, fizica, matematica, arta, şi transpunându-le în experienţe hand zone, în activităţi prin care copiii explorează materiale didactice sau bricolează.
eematico este despre joc, ideea de facere, de bricolaj, de making. Este extraordinar impactul pe aceste activități făcute cu copiii îl au asupra lor. Am realizat ca a da mai mult control copiilor asupra proceselor de facere este un mijloc puternic de responsabilizare și creștere al lor. Am realizat când am început eematico, că această facere, explorativă, este o formă de joacă avansată. O joacă în care copilul este implicat în folosirea și realizarea obiectelor de joacă. Am devenit mai conștienți că joaca este mecanismul fundamental de învățare. Și că astfel putem cerceta acest concept și oferi activități care să transforme învățarea în joacă.
Credem cu tarie că experiențele cognitive trebuie însoțite de activități practice care să implice corpul dar mai ales mâinile. Nu trebuie să uităm ca dezvoltarea mâinilor a fost un factor foarte important în dezvoltarea inteligenței umane pe parcursul evoluției oamenilor și a neglija acest aspect poate avea consecințe pe termen lung.

Astăzi, când pandemia a schimbat atât de mult modul în care se face educația, preocuparea noastră a fost să creăm cu un concept care dă valențe tactile și creative învățării la distanță.
„Am vrut să avem un set de materiale în baza cărora să se desfășoare activitățile la distanță, să fie ceva care să concentreze atenția copiilor și pe mâini, pe obiecte, pe altceva decât pe ecran”, spune Ion Neculai, co-fondator eematico.
eematico STEAM Kits sunt kituri pentru copii de 4-7 sau 8-12 ani, cu 4 pachete de activități și jucării educaționale de asamblat însoțite de tutoriale video. Fiecare kit are o tematică din aria STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică) sau din zona creativității.

Cursanții între 4 și 12 ani primesc acasă, în funcție de grupa de vârstă, câte un kit cu materiale, care le permite să construiască jucării și obiecte relevante pentru tema STEaM tratată în luna respectivă. La Știința Zborului, copiii pot crea între altele, un sistem solar. La Arhitectură, un orășel. Pentru aceasta au la dispoziție materiale precum plăci de lemn tăiate și gravate și sfere, bile colorate de șah chinezesc, bucăți de pânză și sfori, pene ori șuruburi.

Descoperă toate kiturile pe site-ul eematico și hai la joacă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.