6 motive pentru care copiii ar trebui să învețe limba engleză

Engleza este o limbă oficială în 53 de țări și este vorbită ca primă limbă de peste 400 de milioane de oameni. Însă numărul persoanelor care folosesc engleza ca a doua limbă este mult mai mare și continuă să crească.

Engleza nu este doar o altă limbă străină, este o limbă care poate aduce oportunități pentru oricine o stăpânește.

Iar tu, în calitate de părinte, poți să-ți sprijini și să-ți motivezi copilul să învețe limba engleză, pentru ca el să se bucure de toate beneficiile cunoașterii limbii engleze.

Iată care sunt cele mai importante 6 motive pentru care copiii ar trebui să învețe limba engleză:

1. Libertatea de a comunica într-o limbă nouă

Probabil cel mai important beneficiu al cunoașterii limbii engleze pentru copii este faptul că le oferă libertatea de a face orice își doresc în medii vorbitoare de engleză: socializare, joacă, prezentare a proiectelor școlare, teme etc.

Mai mult decât atât, expuși find la medii diverse, copiii care studiază limba engleză înțeleg mai bine diversitatea culturală în care trăim.

În centrele de limbă străină, cum este Flying Colours, unde învățarea limbii engleze se face în grup, copiii își creează prieteni pe viață și asimilează engleză în mod distractiv, fără eforturi.

2. Dezvoltare intelectuală

Conform studiilor, învățarea unei limbi străine este una dintre cele mai bune modalități de a-ți menține creierul activ.

Studiind o nouă limbă, copilul tău învăță și despre o cultură nouă, valoroasă la nivel educațional și intelectual. Drept urmare, acesta își va dezvolta o mentalitate mai deschisă, care va avea un impact pozitiv asupra relațiilor sale profesionale și personale în viitor.

Odată cu stăpânirea unei limbi străine, crește și încrederea în sine a copilului, ceea ce-l va ajuta să capete încredere în forțele sale proprii.

3. Putere crescută a creierului

Se crede că învățarea și vorbirea limbii engleze ca a doua limbă crește flexibilitatea mentală și are ca rezultat multe beneficii cognitive, cum ar fi abilități mai bune de rezolvare a problemelor și creativitate sporită.

Cercetările recente arată că abilitățile de rezolvare a problemelor și capacitatea de memorie a adolescenților care stăpânesc mai multe limbi străine sunt net peste medie. Drept urmare, putem concluziona că învățarea unei limbi străine îmbunătățește semnificativ IQ-ul copiilor.

4.  Oportunități de studiu în străinătate

Numărul studenților care studiază în străinătate a crescut foarte mult, iar această tendință este de așteptat să continue și în următorul deceniu. În Europa, peste 40.000 de tineri studiază anual în alte state membre ale UE, iar acest număr va crește. Succesul programului de schimb de studenți Erasmus este cea mai bună ilustrare a acestei tendințe.

Un alt motiv pentru a studia limba engleză este accesul pe care ți-l poate oferi la unele dintre cele mai bune sisteme și instituții de învățământ din lume cum e Harvard, Yale, Stanford, Cambridge etc.

Multe dintre cele mai bune universități din lume sunt fie situate în Marea Britanie și SUA, fie folosesc engleza ca limbă principală pentru cursurile lor, iar abilitățile de limba engleză sunt, prin urmare, cheie atunci când vine vorba de aplicație.

În cazul copiilor din clasele primare care vor să fie admiși în clasa a 5-a intensiv engleză, de exemplu, este nevoie să susțină un examen de limbă pentru a-și certifica cunoștințele. Însă, dacă urmează cursurile centrului de limba engleză Flying Colorus, copiii pot obține diploma Cambridge (Starters, Movers și Flyers) care să echivaleze testul de engleză.

5. Oportunități de carieră pe viitor

Daca nu te-ai uitat recent la ofertele de munca ale companiilor, te incurajam sa arunci o privire. Este foarte rar ca engleza să nu fie una dintre cerințele de top. Ofertele de muncă postate pe rețelele sociale profesionale, cum ar fi LinkedIn, deja sunt în mare parte în întregime în limba engleză.

Engleza este o abilitate necesară nu numai în orașele internaționale, dar chiar și companiile locale au o acoperire din ce în ce mai internațională, iar personalul lor devine internațional. Astfel, engleza devine din ce în ce mai mult limba standard în aceste companii.

Este de la sine înțeles că șansele de a fi promovat într-o funcție superioară cresc considerabil pentru un angajat care are un nivel avansat de limba engleză.

Copiii care încep să învețe limba engleză de la 7-8 ani, dobândesc un vocabular complex, dar și accent nativ dacă studiază structurat, având alături profesori experimentați. La Flying Colours, predarea se face doar în engleză, astfel încât copii să asimileze repede și ușor structurile folosite în engleza autentică.

Știm deja că stăpânirea limbii engleze începe cu exersare. Cu cât copilul folosește mai mult limbajul, cu atât se va simți mai puțin rușinat când vorbește.

6. Cel mai bun partener de călătorie

Generația actuală își dorește mai mult ca oricare alta să călătorească. Dacă vrei să-ți susții copilul în asta și să-i oferi șansa de a i se deschide mai multe oportunități, studierea limbii engleze este primul pas pentru asta.

Orice călător vorbitor de engleză comunică cu ușurință chiar și cu localnicii, bucurând-se de mai multă independență și libertate de explorare.

Cu ajutorul limbii engleze, copilul tău își poate face prieteni noi, în diferitele vacane și concedii pe care le petreceți în alte țări.

În concluzie, beneficiile cunoașterii limbrii engleze sunt foarte multe. De la distracție și comunicare cu prietenii, limba engleză poate fi un pilon de bază în viața de adult a copilului tău. Dacă vrei să-ți pregătești copilul pentru un viitor mai sigur și mai bun, înscrie-l la centrul de engleză Flying Colours. Aici va avea șansa de a se pregăti alături de profesori competenți, cu peste 20 de ani experiență.

Viitorul copilului tău începe acum, iar tu îl poți influența.

______
Sursă poză de copertă: Freepik.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.