Este greu de crezut că există persoane care nu realizează importanța stăpânirii limbii engleze. De mult vreme această limbă a încetat să fie doar un instrumental diplomației și al economiei mondiale, devenind o parte importantă a fiecărei persoane, un life skill.

În acest context, este aproape imposibil să găsim un părinte care să nu fie preocupat de viitorul copilului său, dorindu-și să-i ofere cea mai bună pregătire de limba engleză. Însă această preocupare vine la pachet cu îndoielile și grijile părintelui: La ce vârstă ar trebui copiii să învețe limba engleză?

În rândurile de mai jos, te invităm să descoperi răspunsul la această întrebare.

La ce vârstă ar trebui copiii să învețe limba engleză

Adevărul este că nu există o vârstă ideală pentru ca cei mici să înceapă să învețe o limbă străină.

Opiniile experților cu privire la limita de vârstă optimă la care copiii ar trebui să înceapă să învețe o limbă străină sunt diferite. Potrivit unora, copilul ar trebui să învețe o limbă străină de la o vârstă fragedă. Alții susțin că vâsta ideală e 3 ani, în timp ce unii consideră că cel mai bun moment de a începe să învețe limba engleză este după 7 ani.

Hai să descoperim care sunt avatajele și dezavantajele învățării limbii engleză la diferite intervale de vârstă.

Teoria 1: Copiii ar trebui să înceapă să studieze limba engleză începând cu 0-3 ani

Potrivit susținătorilor acestei teoriei, între 0-3 ani este perioada în care mintea copiilor este asemenea unui „burete” în care absoarbe cuvinte și expresii într-o limbă diferită de cea maternă.

În acest interval de vârste, copiii învață prin jocuri, cântece, povești sau filme în engleză.

Avantaje:

  • Celor mici nu le este teamă să greșească sau să pronunțe greșit;
  • Copiii sunt ușor de mulțumit și vor doar să se distreze;
  • Învață cuvinte simple și forme de salut de bază;

Dezavantajul învățării limbii engleze la această vârstă este că, învățând „în joacă”, fără un mediu organizat cu structură, nivelul de cunoștințe al copilului va rămâne cel de bază.

Teoria 2: Copilul ar trebui să înceapă să studieze limba engleză începând cu 7 ani

Argumentul pe care se bazează susținătorii acestei teorii este că limbile străine ar trebui studiate la o vârstă conștientă. La 7 ani, copiii vorbesc deja corect limba maternă, sunt obișnuiți cu învățatul și-și îndeplinesc mai ușor sarcinile.

Mai mult decât atât, la 7 ani copiii au deja abilități bune de vorbire și pot pronunța corect cuvintele.

În cadrul cursurilor de engleză organizate de Flying Colours pentru clasele 1-4, micuții pot să:

  • Se exprime fără temeri exersând situații reale din viața lor;
  • Obțină diploma Cambridge YLE (Starters, Movers si Flyers) care îi ajută la echivalarea testului de engleză la admiterea în clasa 5-a intensiv engleză;
  • Își dezvolte cele 4 abilități necesare în învățarea limbii engleze (vorbire, ascultare, citire, scriere), cât și vocabularul și structurile gramaticale specifice vârstei.
  • Devină fluenți în limba engleză, crescându-și astfel încrederea în ei;
  • Dobândească accent nativ;
  • Își facă prieteni la cursurile de engleză;
  • Primească feedback și evaluare constantă;

Această teroie este și cea pe care noi o susținem deoarece învățarea unei limbi străine peste vârsta de 7 ani este mai benefică. Însă, pe măsură ce anii de școală trec, ei primesc tot mai mult teme, ceea ce poate fi copleșitor pentru ei, pierzându-și astfel interesul pentru limba engleză.

Concluzii

Chiar dacă nu există o vârstă ideală la care copiii ar trebui să înceapă să învețe limba engleză, se recomandă să o facă după 7-8 ani. Studiul limbii engleze între 0-3 ani ar putea fi folosit ca o modalitate de a trezi interesul copilului prin jocuri și activități ușoare. Însă, studiul propriu-zis al limbii engleze are loc după 7-8 ani, când, pe lângă jocuri și Baby Shark, copiii încep să stăpânească alfabetul, să înțeleagă sensul cuvintelor și al expresiilor, să învețe gramatica, și altele.

La Flying Colours, poți alege ca cel mic să învețe fie în sala de curs, fie online dacă vrei să eviți aglomerația din trafic.

Nu este niciodată prea târziu pentru a învăța, însă începerea învățării limbii engleză prea devreme poate fi distructivă. Esențial este să alegi metodele corecte de predare și să știi cum să-l motivezi pe micuț să-și păstreze interesul.

______
Sursă poză de copertă: Freepik.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.