Workshop de bricolaj MAM Bricolaj

Pentru copii, nu există nimic mai reconfortant decât să creeze ceva unic cu mâinile lor.

Te provocăm să faci echipă cu copilul tău! Te așteptăm alături de cel mic, al tău ucenic, cel mai drag proiect al tău, ca să-l dezvolți și mai frumos într-un workshop de bricolaj potrivit pentru mânuțele lui neobosite. Ajută-ți copilul să cunoască plăcerea meșteritului și, cine știe, poate descoperi că are chiar aplecare pentru decorare și amenajare!

Te așteptăm să bricolăm pe 23 iunie de la ora 18.00 la MAM Bricolaj Morarilor (Șos. Morarilor 2A), sub îndrumarea specialiștilor MamBricolaj. Pentru a participa, trebuie doar să completezi formularul de înregistrare!

Beneficiile proiectelor de bricolaj pentru copii

Fie că este vorba despre un cadou pentru tata, o felicitare de 8 martie pentru mamă sau despre decorarea camerei, proiectele de bricolaj sunt distractive și le permit copiilor să-și exprime creativitatea.

Mai mult decât atât, cu ajutorul proiectelor de bricolaj, copiii ar putea să învețe cum să creeze cu mâinile lor, nu doar cu Photoshop și pot învăța să repare și să construiască lucruri, nu doar să consume. Astfel, ei adoptă niște hobby-uri sănătoase care nu necesită o conexiune la internet.

Pe lângă tona de distracție pe care le-o ofertă copiilor, știai că beneficiile proiectelor de bricolaj sunt numeroase? Iată care sunt cele mai convingătoare 6 motive să-ți înscrii copilul la un workshop de bricolaj:

Incluziune

O parte importantă a dezvoltării copiilor este exprimarea de sine. Deși expresia artistică este benefică pentru toți copiii, ea poate fi neprețuită pentru cei cu abilități diferite. Mulți copii cu cafecțiuni cronice se simt izolați social și excluși din activitățile obișnuite. În acest caz, implicarea lor în activități de bricolaj le permite să dobândească abilități valoroase, alături de alți copii cu interese simulare.

 

Îmbunătățirea funcțiilor creierului

Învățarea unei abilități noi îmbunătățește creierul copilului. Prin intermediul proiectelor de bricolaj, copiii dobândesc puternice abilități de planificare și organizare și își stimulează abilitățile motorii fine prin coordonarea mână-ochi.

 

Păstrează energia la nivel ridicat

În timp ce copilul tău este implicat fizic într-un proiect, cum ar fi amenajarea grădinii, acest exercițiu îl va ține plin de energie și dedicat proiectului, reducând astfel nivelul de stres. Mai mult decât atât, activitățile alese ținând cont de vârsta copilului pot fi finalizate cu succes fără să fie nevoie de implicarea activă a părinților.

 

Beneficii sociale

Un workshop de bricolaj poate fi o modalitate minunată de a întâlni oameni noi cu interese și abilități similare.

Mai mult decât atât, de exemplu, dacă copilul tău este timid, capacitatea sa de a povesti despre un proiect terminat cu succes îl poate ajuta să iasă din zona de confort.

 

Beneficii pentru bugetul familiei

Când vine vorba despre bugetul familiei, știm prea bine că acesta trebuie atent analizat când familia se întregește cu un copil. Însă, cu ajutorul proiectelor de bricolaj, forța de muncă este gratuită. Singura cheltuială este costul materialelor.

Este important să ai o listă de cumpărături necesară proiectului, pentru a evita erorile de achiziție care să te ducă la depășirea bugetului.

 

Realizare

Cu toții suntem mândri de realizările noastre, mai ales dacă le-au făcut de la zero. Un proiect de bricolaj le oferă copiilor sentimentul de împlinire și responsabilitate și ajută la dezvoltarea încrederii micuților.

Astăzi, copiii sunt mai cunoscători de tehnologie decât înainte, însă, timpul petrecut cu ochii în ecran înseamnă mai puțin timp petrecut interacționând cu obiecte fizice, creând și dezvoltând abilități importante de coordonare.

Chiar dacă cursurile despre cusut, meșteșuguri sau prelucrearea lemnului nu mai sunt predate în școală, acestea trec acum printr-o renaștere și tot mai mulți părinți caută să-și înscrie copiii la ateliere sau workshop-uri de bricolaj.

Dacă vrei să dezvolți un produs alături de micul tău ucenic, te invităm la workshop-ul de bricolaj, pe 23 iunie, de la ora 18:00, la MAM Bricolaj Morarilor.

Înscrie-te la workshop-ul de bricolaj aici și ajută-ți copilul să descopere plăcerea meșteritului și toate beneficiile pe care le implică!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here