Când cauți care este cel mai potrivit cort pentru camping, trebuie, în primul rând, să te gândești la destinațiile în care urmează să mergeți. Plănuiți să mergeți mai des la munte sau la mare? 

Pentru călătoriile la mare, este important să aibă cortul protecție UV cât mai mare și să respingă căldura. Pentru munte, în schimb, e important să fie izolat termic și să păstreze căldura pe timpul nopții.

Cum alegi un cort pentru camping potrivit?

Dacă vrei să petreci mai mult timp în natură, la mare, în deltă sau pe munte, este important să ții cont de câteva recomandări:

 • Destinația în care mergi: dacă plănuiești să stai mai multe zile într-un loc, poți opta pentru modelele care îți oferă confortul și spațiul necesar. În schimb, dacă plănuiești să campezi în diferite locuri dintr-un anumit traseu montan, este important să alegi un cort ușor de transportat. 
 • Condițiile meteorologice: Verifică prognoza înainte să pleci și fii pregătit pentru schimbări! Ține cont de diferitele detalii tehnice, cum ar fi rezistența la vânt, impermeabilitatea sau protecția împotriva UV. 
 • Numărul de persoane cu care călătorești: ai posibilitatea să alegi între corturi de două, trei sau patru persoane. Nu uita să ții cont și de dimensiunea saltelelor și a sacilor de dormit pe care urmează să-i folosești, ca să poți calcula exact suprafața utilă pe care o poți folosi.
 • Montarea cortului: ușurința cu care montezi un cort este un detaliu important. Mai ales dacă pleci la drum cu copii. Poți alege între montarea clasică (cu bețe), una rapidă (de 2 secunde) sau una bazată pe structură gonflabilă.
 • Dimensiunea cortului: când mergi în camping cu copiii, cu siguranță ai și bagaje pe măsură. Așa că este important ca bagajele tale să aibă loc în cort, în timp ce tu te simți confortabil, nu înghesuit.

Top 4 corturi de luat în camping

 • Cort cu bețe Arpenaz 4.1 pentru 4 persoane, 1 cameră. Este un cort foarte ușor de montat și spațios. Cântărește 10 kg. 
 • Cort cu bețe Arpenaz Fresh&Black 4.1 pentru 4 persoane, 1 cameră. Este un cort perfect pentru zilele petrecute la mare, sub razele soarelui. Cântărește 10 kg. Un minus pe care îl are este lipsa plasei de insecte de la intrarea în cort.
 • Cort cu structură gonflabilă air seconds 4.2 Fresh&Black, 4 persoane, 2 camere. Acest cort se montează rapid, cu ajutorul unei pompe.Ferestrele sale sunt prevăzute cu plasă de insecte, iar Tehnologia Fresh (cea care reflectă razele soarelui) este aplicată pe un material cu UPF 50+.
 • Cort 2 seconds Fresh&Black pentru 3 persoane. Are doar 4 kilograme.

Alte sfaturi de care să ții cont:

 • Corturile instantanee nu se bagă în rucsas, ci se prind de exteriorul acestuia.
 • Ține cont de înălțimea cortului, te poate ajuta dacă vrei să schimbi copiii sau dacă aceștia se plimbă prin cort.
 • Călătoriți în extra-sezon, când vremea este mai rezolnabilă pentru cei mici. 
 • Asigură-te că ai la tine echipamentul potrivit pentru camping.

Apropo, dacă ești în căutare de locuri în care să campezi, Decathlon are un articol care te poate ajuta în acest sens. Iar aici poți să găsești și mai multe locuri în care merită să-ți instalezi cortul. 

Tu cum ales cel mai potrivit cort pentru camping?

_____
Sursă poză copertă: Pressfoto, Freepik.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.