camping cu cei mici

Vara începe să-și arate frumusețea, iar asta înseamnă să planurile de familie și de concediu încep să prindă contur. Perioada cea mai așteptată din an vine cu mult entuziasm și dorință de relaxare, atât pentru adulți, cât și pentru cei mici.

Chiar dacă, pentru mulți părinți concediul înseamnă relaxare și detașare de la problemele zilnice, pentru unii, concediul înseamnă și un dram de nebunie și aventură. După cum se dovedește, se pare că multe familii preferă campingul chiar și cu cei mici alături. Aerul proaspăt, mirosul focului de tabără și natura sunt aspecte de neagalat când vine vorba de organivarea vacanței pentru cei mici.

Dacă te-ai gândit faci altceva în această vară și să organizezi o experiență de camping în familie, iată câteva sfaturi de care să ții cont: 

Alege bine locul în care urmează să campați 

O excursie de succes va începe cu locul în care alegi să mergeți. De exemplu, te poți îndrepta spre un loc de camping din aproapierea orașului în care locuiți. Astfel, eviți drumul lung și reduci șansele ca bebelușul sau cel mic să ajungă acolo deja obosit. 

Totuși, ia în considerare și scenariul cel mai rău care se poate întâmpla. Ce se întâmplă dacă micuțul tău se îmbolnăvește? Există vreun spital în apropiere?

Nu toate campingurile sunt la fel. Dormiți în cort sau în rulotă? Aveți nevoie de duș sau nu? Aveți nevoie de bucătărie sau vă gătiți singuri? În funcție de nevoile familiei tale, asigură-te că site-ul de camping ți le îndeplinește. 

Asigură-te că ai la tine echipamentul potrivit pentru camping

Un concediu în camping ar trebui să fie ceva distractiv pentru întreaga familie. Așadar, dacă ai alături de tine un copil, asigură-te că nu-ți lipsesc din bagaj următoarele lucruri: 

În timp ce faceți camping cu un copil, veți dori să fiți siguri că aduceți următoarele articole:

 • Cort – suficient de mare încât să adăpostească toate bagajele
 • Saltele și perne gonflabile
 • Hamac
 • Masă și scaune de camping
 • Vase de camping cu tacâmuri, tocător etc. 
 • Butelie de gaz, arzător
 • Alimente care se găsesc repede și ușor
 • Detergent de vase și burete
 • Bicicletă, role sau trotinetă pentru cel mic
 • Mini piscină gonflabilă 
 • Spray/balsam pentru căpușe, țânțari și alte insecte
 • Trusă de prim ajutor
 • Loțiune de soare
 • Haine lejere și șlapi comozi
 • Sfoară de întins hainele
 • Obiecte de luminat

Fii de pază împotriva insectelor

Este nevoie de un eveniment mic pentru ca experiența minunată să se transforme într-una cu amintiri neplăcute cauzată de mușcăturile de insecte. 

Așadar, folosește spray-uri pentru insecte și, ori de câte ori e posibil, pune plasă de insecte la ușa cortului.

Gândește-te la ce veți mânca

Dacă nu vrei să-ți hrănești copilul doar cu conserve, trebuie să ai în vedere și pregătirea meselor pentru camping. Nimic nu poate să fie mai apetisant pentru cei mici decât implicarea acestora în activitățile oamenilor mari. Pregătiți împreună preparatele pentru grill sau bețișoarele de marshmallows pentru foc. 

Profită de ocazie și, dacă vârsta copilului îți permite, învață-l cum să facă focul și cum să-l stingă.

Importanța hainelor termice pentru noapte

Chiar și în mijlocul verii, noaptea, se poate răci și trebuie să-ți menții copilul cald. Din acest motiv, este important să ai la îndemână o pereche de mănuși și o căciuliță. De departe, cele mai bune echipamente, atât pentru tine, cât și pentru cel mic, sunt hainele din lână și din polar. 

Un sfat bonus, pentru diminețile cu rouă, este să te asiguri că nu-ți lipsește din bagaj o perechet de cizmulițe. 

În concluzie

Un concediu organizat în camping poate să fie una dintre cele mai frumoase experiențe pentru cei mici. Indiferent dacă stați în cort, în căsuțe sau în autorulotă, cheia unei aventuri de succes este pregătirea și echipamentele adecvate. Iar pentru o doză în plus de entuziasm pentru cei mici, îți recomandăm aceste 8 povești pentru zilele de vară.

Ce planuri ai pentru această vară? Iei în considerare un weekend petrecut în camping cu cel mic?

 

______
Sursă foto: Caleb Oquendo, Pexels

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here