După Oana Moraru, cel de-al doilea invitat din cadrul evenimentului „Ce contează cu adevărat în educația copilului?” organizat de Modern Dads a fost Christian Comșa – Președinte Asociația Școlilor Particulare.

Pregătirea copilului pentru școală și rolul părintelui în această etapă

Christian Comșa consideră că: “Rolul nostru, al părinților, în educație, implică mai mult decât a ne duce copiii în siguranță la poarta școlii”.

Chiar dacă părinții se mai relaxează în perioada școlară deoarece copiii devin autonomi din punct de vedere fiziologic, perioada are un impact major în viața copiilor.

  • Copiii învață să învețe în această etapă.
  • Fiecare copil trebuie să meargă la școală cu generația lui. Dacă face 6 ani în intervalul 1 ianuarie – 31 decembrie, el trebuie să meargă la școală în acel interval.
  • Școala bună este cea în care copilul simte că face parte dintr-o comunitate. Este cea în care copilul găsește mediul și profesorii care îl stimulează să se dezvolte ca om.
  • Cel mai important în educația copilului este: răbdare, răbdare, răbdare. Răbdarea este ceva ce trebuie cultivat, indiferent dacă citești o poveste sau dacă te joci cu cei mici. 

Sperăm ca aceste sfaturi pentru educația copilului să-ți fie de folos și să te ajute să devii un părinte mai bun decât ai fost ieri. 

Dacă vrei afli și părerea Oanei despre ceea ce contează în educația copilului, te invităm să citești ideile principale din prezentarea ei. Întregul eveniment poți să-l revezi gratuit, pe Facebook.

Tu ce crezi? Ce contează cu adevărat în educația copilului? 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here