Părințeală “cu barbă” înseamnă pentru tați să se împartă între ritualuri de îngrijire personală și copil. Cu proporțiile aferente unui parenting sănătos, desigur.

Barba la bărbați a provocat de-a lungul timpului controverse în zona de încadrare socială, riguozitate când vina vorba despre igiena corporală, despre exprimarea masculinității.

 Preferințele femeilor pentru bărbații cu barbă au diferit de la o generație la alta. Studiile recente privind efectele părul facial la bărbați asupra sexului opus și rata de succes a relațiilor cu un purtător de barbă înclină către bărboși. Se pare că un obraz proaspăt ras nu este la fel de atractiv ca al unui “proprietar” de barbă.

Miturile care au încercat să pună la colț bărboșii au fost demontate: “barba = un loc unde microbii își fac resort” a căzut de mult, “barba = lipsă educație, status social precar” – la fel.

Am făcut un mic research pentru tații bărboși din comunitatea noastra și iată câteva tips-uri pentru un parenting bărbos de succes:

1.      barba scurtă este confortabilă din mai multe considerente: timp de îngrijire optimizat, bebelușii și copiii mici sunt extrem de atrași de barba lungă, astfel o barbă scurtă ar elimina neplăcerile legate de trasul și smulsul accidental. Un tată cu barbă implicat în rutina de masă a copiilor ar avea mai puțin de curățat pe lângă copil, propria barbă nu ar fi bavețică.

Bineînțeles, pentru un tata beard-committed niciunul dintre punctele atinse, mai sus, nu ar reprezenta un inconvenient.

2.      barba moale, soft la atingere va fi apreciată de copil și de parteneră – se poate obține cu ajutorul unor produse speciale.

3.      balsamul de păr – funcționează foarte bine și pentru barbă. Așa că pentru a scurta timpul dedicat îngrijirii soft poți încerca balsamul pentru părul de pe cap și pentru barbă.

Pentru tații bărboși din București, există mai multe saloane dedicate tip barber shop.

Iată 5 barber shopuri din București unde vă puteți ocupa de barba voastră:

1.      Barber Shop Barbierii – promit că nu sunt doar o altă frizerie din capitală, ci un loc cool în care barbații nu vin doar să se tundă, să fie aranjați ci și să socializeze.

Mereu aceeași experiență! este motto-ul lor.

2.      The House of Barbers– un barber shop cu o gama completă de servicii de îngrijire și estetică pentru bărbați, produse profesionale și parteneriate cu branduri renumite de ceasuri bijuterii și îmbrăcăminte. The House of Barbers vine către bărbați cu trei concepte diferite: VIP ROOM, CLASSIC ROOM și UNDERGROUND ROOM , astfel încât fiecare să își găsească propriul STIL.

Important pentru tați – cei de la HB au program prelungit astfel că puteți beneficia de serviciile lor și după programul de muncă.

3.      Barber House  – pe lângă serviciile oferite, bărboșii se pot bucura de 10 sortimente de cafea bună, preparată ca acasă. Cei de la Barber House spun următorul lucru  – fie că aștepți programarea la stilistul preferat sau personal, sau pur și simplu te duci să bei cafeaua și să citești ziarele preferate, la ei ești mereu binevenit.

4.      Creative Barber – la Creative Barber ai următoarele opțiuni: ”Nu îti place, nu plătești!, Retușăm tunsoarea, Plătim un UBER (Comanda maxima de 20 lei)”. Merită un drum până acolo, se pare.

5.      Atelierul de tuns – clasic pentru bărbați – la ADT scopul este următorul: să vadă clienții că zâmbesc la finalul unui tuns de calitate, deoarece lucrul asta oferă echipei cea mai mare bucurie și împlinire.

Acestea sunt cele 5 opțiuni de barber shopuri din București prezentate de noi, asteptăm feedback-ul vostru după ce le-ați încercat.

Și, în final, vă lăsăm și cu un infografic cu stadiile de creștere a bărbii. Voi pe la ce nivel ați ajuns?

 

credit foto Pinterest

Fii un Modern Dad informat! Abonează-te la newsletter-ul nostru  AICI și fii parte din cea mai cool, informată și implicată comunitate de tați! Ne poți urmări și pe pagina de Facebook sau Instagram, unde te așteptam cu materiale numai bune de comentat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.