Cum te pregătești pentru o vacanță cu cortul împreună cu copiii în funcție de vârsta lor

Ești în căutarea unei modalități distractive și accesibile de a petrece timpul cu familia în aer liber? O vacanță cu cortul împreună cu copiii poate fi o opțiune excelentă. Deși poate părea intimidant să începi o aventură de camping cu cei mici, aceasta poate fi o experiență fantastică care îi va învăța pe cei mici multe lucruri despre natură, aventură și independență.

Însă, înainte de a împacheta cortul și de a vă îndrepta spre camping, este important să planifici și să te pregătești corespunzător. În special, trebuie să ții cont de vârsta copiilor tăi și de nevoile lor specifice. Mai jos găsești câteva sfaturi utile pentru camping cu cortul, împărțite pe categorii de vârstă.

Vacanță cu cortul împreună cu copiii sub 5 ani

Pentru copiii mici, campingul poate fi o experiență foarte distractivă, dar poate fi, de asemenea, stresantă pentru părinți. Iată câteva recomandări de care să ții cont când te pregătești pentru o astfel de aventură: 

 1. Alege un loc de camping adecvat care să fie sigur și adaptat nevoilor lor. Asigură-te că locația oferă facilități adecvate pentru copii, cum ar fi toalete și dușuri, și că are o zonă de joacă sau alte activități pentru cei mici.
 2. Alege un cort suficient de mare. Să fie suficient pentru toți membrii familiei și să ofere suficient spațiu de joacă pentru copilul tău.
 3. Pregătește-te pentru temperaturi variabile între zi și noapte. Asigură-te că aveți suficiente haine pentru toate temperaturile și că aveți saci de dormit.
 4. Adaugă confort suplimentar. Pentru a face șederea mai confortabilă, adaugă câteva elemente suplimentare în camping, cum ar fi perne, paturi și covorașe pentru a sta jos. De asemenea, ia o lanternă pentru a vă ajuta să vedeți noaptea.
 5. Pregătește mâncare ușoară și gustări sănătoase. Copiii sub 5 ani au nevoie de mâncare regulată și gustări sănătoase pentru a-și menține nivelul de energie. Nu uita de sandwich-uri, fructe, iaurt și legume tăiate.
 6. Ia jucării și activități pentru copil. Într-un camping, copiii se vor bucura de explorarea naturii, dar va fi nevoie să le oferi și alte activități distractive și educative. Ia cu tine jucării, cărți de colorat și alte activități care să îl mențină ocupat și distrat. Vezi și alte lucruri care n-ar trebui să-ți lipsească din bagaj.
 7. Ai grijă de siguranța copilului tău și evită zonele periculoase, cum ar fi lacurile sau zonele cu animale sălbatice.

Camping cu copiii între 6 și 12 ani

Pentru copiii mai mari, campingul poate fi o experiență minunată și educativă. Pe lângă sfaturile de mai sus, iată și câteva recomandări pentru o experiență de neuitat:

 1. Implică-ți copiii în planificarea activităților pentru a alege cele care îi entuziasmează cel mai mult. Poate că vor dori să meargă la pescuit, să facă drumeții sau să participe la jocuri în aer liber.
 2. Adaugă jocuri și activități distractive precum frisbee, mingea sau jocuri de societate, pentru a vă juca împreună în timpul serii sau în timpul zilei.
 3. Fă o excursie de explorare – la o cascadă, o vizită la un lac sau o drumeție prin pădure.
 4. Învățați lucruri noi despre natură și viața în aer liber. Poți să-ți înveți copiii despre plante, animale sau geologie, sau poți să le arăți cum să facă focul și să gătească pe un grătar.

Vacanță cu cortul împreună cu adolescenții

Adolescenții sunt la vârsta la care își doresc mai multă independență și libertate. Iată câteva sfaturi concrete pentru a-ți ajuta adolescenții să se bucure de o vacanță cu cortul:

 1. Implică-i în planificare și încurajează-i să-și exprime preferințele.
 2. Asigură-te că au suficient spațiu și de o anumită doză de intimitate. Dacă este posibil, recomandăm să aveți două corturi separate, astfel încât adolescenții să aibă propria lor zonă de dormit. Citește cum să alegi cel mai potrivit cort de camping.
 3. Alegeți activități potrivite vârstei. Poate îi interesează să încerce sporturi extreme, cum ar fi escaladarea sau să meargă cu caiacul. În plus, adolescenții se bucură și de timpul petrecut cu prietenii, așa că permite-le să invite câțiva prieteni cu care să se distreze.
 4. Nu-i forța să participe la activități programate și oferă-le timpul necesar pentru a face ceea ce doresc. Lasă-i să se plimbe, să citească o carte sau să se joace cu prietenii lor.
 5. Încurajează-i să se implice în gătit și să învețe cum să facă un foc sau cum să prepare un grătar.

O vacanță cu cortul poate fi o oportunitate excelentă de a petrece timp în natură și de a crea amintiri frumoase cu familia ta. Pregătirea corespunzătoare și respectarea nevoilor individuale ale copiilor tăi va asigura o experiență pozitivă și distractivă pentru toată familia.

____
Sursă poză de copertă: gpointstudio, Freepik.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.