Preventie dentara copii
Preventie si igiena dentara la copii

Știm cu toții că sănătatea orală se află în strânsă legătură cu sănătatea generală a organismului. De aceea, cea mai importantă componentă în tratamentul cariilor dentare este prevenția, care  presupune implicarea ta ca părinte în îngrijirea corectă a dinților copilului și vizite regulate la medicul pedodont.

Prevenția dentară

Aceasta trebuie să înceapă de la vârste fragede, părinții putând preveni apariția leziunilor stomatologice prin controale regulate pe care le recomandăm să fie făcute o dată la 6 luni, începând cu vârsta de 2 ani, când micuții au definitivat erupția dinților de lapte.

Este foarte important ca întâlnirile cu medicul pedodont din perioada copilăriei și adolescenței să fie niște experiențe educative pozitive. Este dovedit faptul că aceste experiențe timpurii au un efect puternic asupra modului în care este practicată îngrijiriea dentară ca adult.

Caria dentară

Este una din cele mai răspândite leziuni cronice, în stomatologie pentru copii. În cazul acestora, consumul de băuturi și alimente din biberon, mai ales în timpul nopții, duce la apariția cariei de biberon. În funcție de gradul de evoluție al acestor carii la copii se va recurge la tratamentul prin fluorizări, obturații endodontice și, mai nou, prin coroana de acoperire.

Cea mai simplă, nedureroasă, rapidă și eficientă metodă de prevenire a apariției cariei dentare este sigilarea dentară. Aceasta constă în aplicarea de material sigilant la nivelul foselor și fisurilor din smalț, pentru a preveni apariția proceselor carioase. Se pot sigila atât dinții de lapte, cât și cei permanenți. S-a demonstrat că progresul cariilor la dinții sigilați este de 2,6%, spre deosebire de 12,6% la dinții care nu au beneficiat de sigilarea dentară.

Știai că dintele care este cel mai frecvent afectat de carie este molarul de 6 ani, un dinte permanent, care de cele mai multe ori poate fi confundat cu un dinte de lapte?

Pentru că este mult mai ușor să previi o afecțiune decât să o tratezi, îți recomandăm să îți programezi copilul pentru o consultație la unul dintre medicii pedodonți de la Crystal Dental Clinic.

***

#ModernDads

Hai și tu în comunitatea taților cu adevărat implicați! Te ținem informat și pe pagina de Facebook sau în grupului privat ModernDadsRomania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.