Legenda spune că Moș Nicolae trăgea cu ochiul prin geamurile casei, și astfel vedea exact cine a fost cuminte și cine nu. Drept urmare, pentru a-i „atenționa” pe cei mai puțin ascultători, le lăsa câte o nuielușă în ghetuțe. 

Pentru majoritatea familiilor, această legendă nu mai există, așa că cei mic primesc cadouri fără să se mai țină cont dacă au fost sau nu cuminți.

Dacă, în trecut, ziua de 6 decembrie le aducea celor mici dulciuri, fructe și nuci în ghetuțe, în prezent, pe lângă acestea, copiii își doresc și jucării.

5 sfaturi în alegerea jucăriilor de Moș Nicolae

1. Ia în considerare vârsta și nivelul de dezvoltare al copilului

Chiar dacă cel mic are 4 ani, nu înseamnă neapărat că este pregătit pentru o bicicletă pe două roți. Apropo, dacă vrei să-i faci cadou o bicicletă, ține cont de aceste sfaturi.

2. Gândește-te la copil

Ce-i place să facă? Își ajută mama la treburi prin casă? Îi place să spele legumele? Este „obsedat” de dinozauri și supereroi? Sau îi place să meșterească alături de tine? Gândește-te la un cadou care i-ar putea alimenta interesul. 

3. Timp petrecut alături de cei dragi

Gândește-te la cadouri pe care cei mici le pot folosi alături de alți copii sau chiar cu familia, cum ar fi puzzle-uri, jocuri de societate sau chiar cuburi de construcție.

4. Amintește-ți că jucăriile îi ajută să învețe

De cele mai multe ori, jocurile sunt modalitatea prin care cei mici învață. Așadar, de Moș Nicolae, alege să cumperi jucării care îi încurajează creativitatea, calculul sau alfabetizarea.

5. Ține cont de siguranța celui mic

Pe cât posibil, alege jucării non-plastic, realizate din materiale durabile, fără substanțe chimice sau coloranți toxici. 

Idei de cadouri de Moș Nicolae care îl vor face pe puiuțul tău să adore magia sărbătorilor

  1. Leagăn textil – poate fi folosit atât în interior, cât și în exterior.
  2. O ședință foto cu tematica Crăciunului
  3. Jucării textile: iepurași, mașinuțe etc.
  4. Cărți educative: cum sunt cele de la editura DPH.
  5. Jucării din lemn: bucătării, mașinuțe, set de scule, roboți etc.
  6. Learning tower – care să-i permită copilului să observe ce faci pe blatul de la bucătărie, fără să fie în pericol de cădere. Cu ajutorul lui, cel mic poate participa la diferite treburi gospodărești fără să fii nevoit să-l ții în brațe. 
  7. Cuburi de construcție din lemn.
  8. Diferite hainițe.

Pentru mai multe idei de cadouri, te invităm să citești acest articol.

Despre dulciurile sănătoase

O altă provocare care ține tot de sănătatea copilului este reprezentată de dulciuri. Cei mici nu înțeleg că anumite produse nu sunt sănătoase pentru vârsta lor. 

De exemplu, ghetuțele de Moș Nicolae pot fi mai apetisante dacă conțin fructe delicioase, cum sunt mandarinele, prunele sau bananele. Și dacă ai timp și „te pricepi”, poți pregăti chiar tu, tăticule, turtă dulce sau batoane delicioase și sănătoase pentru cel mic. Pentru batoane, ai nevoie doar de niște nuci, fructe și un robot de bucătărie.

Însă, în teorie, totul sună ușor. Ce faci dacă cel mic este pofticios și vrea ciocolată, bomboane sau jeleuri? În acest caz, îți recomandăm să cauți la producători locali cele mai puțin îndulcite spre deloc îndulcite bunătăți, cum sunt cele de de la Tata Vlad.

Indiferent ca cadou alegi să-i pui în ghetuțe, este important să petreceți timp împreună pentru că asta este, de fapt, magia sărbătorilor. Iar dacă vârsta copilului tău îi permite, învață-l că este important nu doar să primească, ci să și ofere cadouri. Pentru asta, dacă are un buget pentru fapte bune, puteți cumpăra împreună un cadou pentru un prieten al său sau pentru un copil defavorizat.

_____
Sursă: Pexels.com

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.