Puericultura este un termen tot mai des întâlnit în zilele noastre, în special în comunitățile dedicate părinților și viitorilor părinți. Dar totuși, ce înseamnă puericultura și de ce avem nevoie de ea?

Puericultura se referă la metodele și mijloacele de creștere și de dezvoltare echilibrată a copiilor în primii ani de viață. Asta include sistemele de purtat bebelușii, cărucioare, căzile de baie, produsele de cosmetică și multe altele.

De ce avem nevoie de puericultură?

Dacă ne uităm puțin în istorie, vedem că, dintotdeauna, creșterea unui nou-născut cădea în sarcina comunității. Cu alte cuvinte, bunici, moașe, vecine, surori, prietene – cu toții se implicau în creșterea copilului. Nu și acum. Datorită evoluției, traseul părinților s-a reconfigurat, aceștia fiind în situația de a-și purta de unii singuri grija bebelușului. 

Cum ții bebelușul în brațe? Ce faci dacă plânge? Doarme prea mult, ce-i de făcut? sunt doar câteva dintre întrebările cu care ne confruntăm zilnic în primii ani de viața bebelușului.

Îngrijirea noului-născut în primele sale zile de viață

Câteva lucruri de care să ții cont în îngrijirea noulul născut în primele sale zile de viață sunt:

  • Asigură-te că păstrezi o temperatură optimă în casă, între 21 – 24 de grade Celsius
  • Pentru baie, apa trebuie să fie între 36 – 37 grade Celsius
  • Curățarea nasulului celor mici trebuie să se facă corect și frecvent, deoarece bebelușii nu pot respira pe gură în primele zile de viață

Cât doarme un bebeluș

Bebelușii pot să doarmă chiar și până la 18 – 20 de ore pe zi. Cu toate că nevoile de somn ale bebeluşilor variază, iată o estimare a nevoilor lor:

  • Un bebeluș între 1 și 4 săptămâni poate să doarmă până la 18 ore pe zi, iar acesta nu face diferența între zi și noapte.
  • Între 1 și 4 luni are nevoie între 14 – 15 ore de somn pe zi. Până la 6 săptămâni, el va începe să dezvolte ritmul circadian (ciclul somn-veghe) dictat de lumină şi întuneric. 
  • Între 4 – 12 luni, micuții dorm între 14 – 15 ore pe zi. În general, aceștia dorm de 3 ori pe zi înainte de somnul de noapte. 

Citește și despre avantajele și dezavantajele pe care le are co-sleeping-ul.

Pentru mai multe informații despre sănătatea bebelușului, dar și despre hrănirea bebelușului precum și motivele pentru care aceștia plâng, te invităm să te înscrii la DAD TO BE Academy. Cursul cuprinde 7 module susținute de specialiști, pe cele mai importante subiecte de parenting, toate dedicate și adaptate nevoilor taților.

DAD TO BE Academy - curs video
Curs video de parenting

Dad to be Academy este singura academie dedicată viitorilor tați care îți oferă informații specializate despre perioada prenatală, nașterea și îngrijirea copilului, sănătatea și vaccinarea acestuia, dezvoltarea cognitivă și fizică, siguranța și alimentația acestuia, psihologia bărbatului, cât și rolul important pe care îl ai ca tată, în dezvoltarea copilului. Toate materialele sunt prezentate sub formă video și se găsesc aici

Cumpără cursul acum și beneficiezi de preț preferențial: 249 lei în loc de 349 lei folosind codul #FORDADS.

BONUS: Părinții care achiziționează cursul primesc automat un kit de start pentru părinți, care conține produse și materiale promoționale de la partenerii evenimentului: Pampers, NUK, Editura Didactica Publishing House.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru copilul tău este să începi să te informezi și să te pregătești ACUM pentru noul statut.

Tu cu ce vei începe?

_____
Sursă fotografie de profil: Bearfotos, Freepik.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.