OCC
OCC

Reîncep spectacolele la Opera Comică pentru Copii. OCC deschide stagiunea de spectacole 2022-2023 cu o mult-așteptată premieră de balet – „Frumoasa din pădurea adormită”, pe 17 septembrie, în Sala Mare – și o premieră inedită a orchestrei – „Aventurile lui Peer Gynt”, pe 24 septembrie, în Salonul Mozart.

Balet „Frumoasa din pădurea adormită”!

După mai multe invitații oficiale, întâlniri bilaterale și semnarea câtorva protocoale de colaborare, Prințesa Aurora a primit din partea zânelor permisiunea de a sosi la Opera Comică pentru Copii pentru a-și spune povestea în baletul „Frumoasa din pădurea adormită”!

Artiștii Operei Comice pentru Copii oferă publicului o bijuterie a dansului clasic, creație a marelui coregraf rus Marius Petipa, părintele baletului, pe muzica inegalabilului compozitor Piotr Ilici Ceaikovski: „Frumoasa din pădurea adormită”. Celebrul pas-de-deux dintre prințesa Aurora și prințul Désirée, Pasărea Albastră, variația Zânei Liliacului și alte dansuri de poveste ale acestui balet capătă culoare și energie în adaptarea coregrafului Cătălin Caracaș, autor al mai multor spectacole de succes adaptate pentru cei mici („Don Quijote”, „Spărgătorul de nuci” sau „Lumea păpușilor”). Iată acum în lucru la Opera Comică pentru Copii o nouă poveste, în care grația și eleganța sunt la loc de frunte și care nu trebuie ratată de toți cei ce vor să evadeze în lumea zânelor, a vrăjilor: povestea Prințesei Aurora, frumoasa din pădurea adormită.

La numai o săptămână distanță, pe 24 septembrie, ajunge la OCC și năzdrăvanul Peer Gynt, sub bagheta dirijorilor Gheorghe Iliuță și Alexandru Ilie, în interpretarea Orchestrei Operei Comice pentru Copii. Venit tocmai din îndepărtatul Nord, purtat de muzica lui Edvard Grieg prin lumea trolilor, pe mare și prin deșert, până în Salonul Mozart, neastâmpăratul Peer Gynt descoperă abia la bătrânețe care este adevărata avere a omului. „Am săvârșit cu trolii cununie / Și de păcate m-am umplut, vai mie, / Printre nisipuri mi-am uitat credința / și pentru bani mi-am cheltuit știința / m-au înrobit mândria, lăcomia și-abia acum văd clar: doar lângă ea, aici, mi-a fost împărăția.”

Bilete și Abonamente pentru Stagiunea 2022-2023 disponibile online

Biletele și Abonamentele pentru stagiunea 2022-2023 sunt deja puse în vânzare în rețeaua bilete.ro. Abonamentele Clasic OCC au prețuri cuprinse între 200 și 550 lei, în funcție de locurile alese, și asigură participarea abonatului la 10 reprezentații de weekend, în Sala Mare, cu excepția premierelor și avanpremierelor. De asemenea, abonații primesc un produs promoțional la fiecare spectacol ales. Informații suplimentare despre abonamente sunt disponibile pe site-ul instituției, precum și telefonic, la 0751 186 028, sau în scris, la occ.abonamente@gmail.com. În această toamnă, Opera Comică pentru Copii revine cu cele mai frumoase spectacole pentru cei mici.

Astfel, în prima jumătate a stagiunii 2022-2023, Sala Mare găzduiește opera „Motanul Încălțat”, îndrăgitele spectacole de musical „Peter Pan” și „Micuța Dorothy”, şi spectacolele de balet „Alice în Țara Minunilor” și „Spărgătorul de Nuci”. În Salonul Mozart revin spectacolele interactive „Magic Way” și „Cu Nino în Europa”, opera „Directorul de Teatru”, baletul „Parada Jucăriilor”, basmul simfonic „Petrică și Lupul” și concertul „Anotimpurile lui Vivaldi – Toamna și Iarna”. Îndrăgitul personaj Bubu revine acasă, în Sala UnderGrant, în spectacolul pentru bebeluși „Bubu și Anotimpurile”, iar până la finalul anului, publicul are ocazia să se reîntâlnească cu „Onix și Barton”, în sensibilul spectacol care le poartă numele.

Despre Opera Comică pentru Copii

OCC
OCC

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.

Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau apel telefonic la 0745 45 56 45.

 

*Sursa: Opera Comică pentru Copii

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here