rinita alergica la copii

Primăvara este anotimpul în care natura revine la viață dar și cel în care debutează alergiile sezoniere, respiratorii, care afectează mai ales copiii mici, cu sistem imunitar scăzut. Printre cele mai comune alergii sezoniere sunt alergia oculară și rinita alergică. Acestea se manifestă prin următoarele simptome: scurgere nazală apoasă, înfundarea nasului, strănut, prurit (mâncărime), respiraţie orală, scurgere nazală posterioară, senzaţie de presiune sau chiar durere la nivelul feţei, ochii roșii, lăcrimări sau inflamații ale gâtului. 

Care sunt cauzele alergiilor respiratorii?

Principala cauză a alergiilor respiratorii sezoniere este polenul. Este important să descoperi la ce tip de polen are cel mic alergie, iar pentru asta trebuie să apelezi la teste cutanate. 

Tipurile de polen care provoacă alergii sunt:

– Polenul de arin și de alun (lunile februarie- martie)

– Polenul de salcie, plop si ulm (lunile martie-aprilie)

– Polenul de frasin și de mesteacăn (luna aprilie)

– Polenul de stejar, de fag și pin (luna mai)

– Polenul de tei (luna iunie).

Despre rinita alergică

Rinita alergică este des întâlnită în rândul copiilor. Ea poate fi transmisă genetic sau poate fi cauzată de poluare, polen, praf, iarbă, insecte sau animale de companie. Simptomele rinitei alergice includ scurgeri nazale, ochii apoși, congestie, strănut și presiune a sinusurilor. Odată apărută, rinita alergică se va manifesta toată viața, dar ea poate fi ținută sub control cu ajutorul medicului alergolog. 

Cum putem ameliora simptomele rinitei alergice?

– Antihistaminice și injecții cu cortizon – în cazul unor simptome severe doctorul poate recomanda  administrarea medicamentelor antihistaminice sau chiar a injecțiilor cu cortizon. 

– Bomboane de supt speciale cu substanțe emoliente pentru a-i calma iritația gâtului 

– Picături de ochi pentru a combate senzația de mâncărime a ochilor, de roșeață și lăcrimare

– Spray nazal și unguent pentru a ajuta desfundarea nasului. Un astfel de spray este Nisita

Nisita Spray și unguent 

Nisita Spray hidratează și regenerează mucoasa nazală, reduce inflamația și menține pH-ul ușor alcalin, astfel că previne și infecțiile. Iar în cazul epistaxisului, care apare frecvent la copii Nisita Unguent este de un mare ajutor fiindcă oprește sângerarea, reduce inflamația, grăbește regenerarea mucoase și crește elasticitatea vaselor sangvine astfel încât să prevină noile episoade. Este important a se folosi pe termen lung.

nisita spray si unguent rinita alergica

Dragi părinți, nu uitați că alergiile netratate la timp pot duce la complicații, infecții de sinusuri sau de urechi, diminuarea capacității de concentrare, astm, tulburări de somn sau depresii. De aceea este important să cereți sfatul unui medic alergolog deoarece acesta este cel mai în măsură să vă ofere cel mai eficient tratament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here