Magia sarbatorilor de iarna incepe cu spectacolul ,,Poveste de Craciun”, prezentat de Opera Comica pentru Copii.

Pe 4 decembrie, la Sala Polivalenta din Bucuresti va avea loc cel mai frumos spectacol al iernii – ,,Poveste de Craciun” – in regia maestrului Cristian Mihailescu. Organizat de Primaria Capitalei, prin Opera Comica pentru Copii (OCC), a patra editie a acestui spectacol mozaic va aduce pe scena Salii Polivalente momente speciale cu artistii lirici si Baletul Operei Comice pentru Copii, dar si cu multi invitati surpriza.

Afis_Poveste de Craciun 2018

Programul de anul acesta al ,,Povestii de Craciun” se anunta a fi unul cu totul special, cu invitati de marca, momente de balet clasic si modern, momente muzicale sustinute de coruri de copii din toata tara si o multime de alte surprize care vor marca inceputul sarbatorilor de iarna. La editiile trecute au incantat publicul Felicia Filip si IRIS, Mihai Malaimare si Teatrul Masca, Mario Hossen, Kristian Benedikt, Monica Petrica si Razvan Mazilu, Ducu Bertzi & Friends, Luiza Zan & Snaps Vocal Band, Alina Eremia, Orchestra Simfonica Bucuresti, Corurile Cantus Mundi Bucuresti, Scoala de Balet ,,Jaqueline”, Lotul de Gimnastica Ritmica al UNEFS Bucuresti, alaturi de solistii si Baletul Operei Comice pentru Copii.

Print si Cersetor_3

In weekend-ul care s-a incheiat a avut loc la Sala Mare premiera spectacolului de balet ,,Print si Cersetor” in regia si coregrafia lui Catplin Caracas, care a fost primit cu multe aplauze la scena deschisa de catre spectatori de toate vârstele. La avanpremiera baletului de vineri, 9 noiembrie, au fost prezenti si 15 mici jurnalisti care au luat parte, dupa reprezentatie la turul in spatele cortinei si la conferinta de presa cu regizorul spectacolului si cu balerinii din rolurile principale. Aceasta a fost a IX-a editie a programului ,,Micii Jurnalisti”, organizat de agentia Quartz Media cu sprijinul Sloop, program la care au luat parte, pâna in prezent, peste 120 de copii. Baletul ,,Print si Cersetor” poate fi vazut in zilele de 17, 18, 24 si 25 noiembrie.

 

Targul ,,Poveste de Craciun” – distractie de sarbatori pe 8.000 de metri patrati

Din 29 noiembrie, Opera Comica pentru Copii va deschide portile celei de-a treia editii a Targului ,,Poveste de Craciun” in curtea interioara a institutiei din Calea Giulesti nr. 16. Pe tot parcursul lunii decembrie si pana in 15 ianuarie, copiii, insotiti de familiile lor, sunt invitati sa se intâlneasca cu personajele lor favorite din spectacolele OCC si sa se bucure de Patinoarul Copiilor. Pe cei aproape 8.000 de metri patrati, suprafata pe care se intinde Targul ,,Poveste de Craciun”, cei mici vor putea sa petreaca, zi de zi, momente de distractie si veselie la cel mai mare patinoar dedicat exclusiv copiilor, Atelierele Spiridusilor, Caruselul cu jucarii, Salonul lui Mos Craciun, Cutea Renilor, Magazinul brazilor impodobiti si Scena Cantus Mundi. Echipa Operei Comice a pregatit si alte surprize pentru copiii de toate vâstele: derdelusul OCC, tarâmul oamenilor de zapada si o multime de cadouri si produse culinare delicioase de sezon. Colinde si cântece traditionale de Craciun vor rasuna, pe tot parcursul Târgului, pe Scena colindatorilor. Targul va fi deschis de luni pana vineri, intre orele 16:00 – 21:30, iar sambata si duminica intre orele 10:00 – 22:00. Intrarea este libera.

 

„Joc si Rock” – 5 reprezentatii de gala, cu cadouri

In anul Centenarului Marii Uniri, Opera Comica pentru Copii sarbatoreste ziua nationala a României cu 5 reprezentantii de gala ale spectacolului „Joc si Rock”, adaptare dupa opereta „Crai nou” de Ciprian Porumbescu, pe versuri de Vasile Alecsandri. Spectacolul se va juca pe scena Salii Mari a OCC, in zilele de 30 noiembrie (ora 18:30) si 1 si 2 decembrie (orele 11:00 si 15:00). La fiecare bilet cumparat la aceste reprezentatii, indiferent de categorie, spectatorii vor primi câte un cadou ce consta intr-un DVD cu spectacolele OCC sau o cana personalizata, la alegere. Biletele, cu preturi incepând de la 20 de lei, pot fi achizitionate de pe bilete.ro.

 

* Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Primariei Capitalei si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar aproape 15.000 de spectatori, iar in stagiunea 2018-2019 are programate peste 600 de reprezentatii, dintre care 11 premiere.

**Sursa material & poza: Opera Comica pentru Copii 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.