activități si evenimente pentru toată familia in luna iunie

Luna iunie vine cu bucuria vacanței de vară! Copiii se pregătesc de ultimele teme și teste, iar sunetul clopoțelului de final de an școlar este tot mai aproape. Pentru părinți, această perioadă aduce și o întrebare firească: în ce activități pot fi implicați cei mici pentru a le oferi experiențe de neuitat?

Iunie este luna perfectă pentru a începe o vară plină de experiențe inedite și amintiri de neprețuit pentru cei mici. V-am pregătit o selecție de activități captivante, care nu doar că îi vor ține pe cei mici ocupați, dar le vor stimula și imaginația și curiozitatea. Așadar, fie că sunteți în căutarea unor escapade în aer liber sau a unor aventuri culturale, veți găsi aici inspirația de care aveți nevoie pentru a transforma această lună într-un festival al distracției și descoperirilor:

 • Începe „Vacanța la muzeu!” la Galeria Națională
 • Ia-ți bilet la Gala Puccini „O, mio babbino caro” la Opera Comică pentru Copii
 • Participă la un spectacol senzorial pe nisip, America House în Piața Victoriei
 • Vino alături de prietenii LumiLunzi și învață bunele maniere la Roaba de Cultură
 • Descoperă „Comoara din Insulă” la Muzeul Hărților
 • Nina și Secretul Ariciului, din 21 iunie doar la cinema
 • Descoperă poveștile copilăriei la Teatrul Țăndărică
 • Participă la atelierele pregătite de Ludoteca FamilyHub PlaYouth
 • Ia-ți bilet la Caravana cu Spectacole
 • Descoperă atelierele de sculptură și modelaj pentru copii la Art Safari Kinder, 22-23 iunie
 • Participă la un picnic alături de întreaga familie la Muzeul Nicolae Minovici, 22 – 23 iunie
 • Bucură-te de o plimbare cu barca la apus la “Open Dâmbovița”, în perioada 13 – 16 iunie
 • De Rusalii ne plimbăm în caiace, pe Dunăre, la Ruse cu Hoinăria
 • Thabo și cazul rinocerului, un nou film pentru întreaga familie, din 7 iunie doar la cinema
 • Ce se vede în luna iunie la Teatrul Ion Creangă
 • Participă la Provocarea Lego de la Muzeul Grigore Antipa în perioada 12 mai – 16 iunie
 • Robotică și programare în abordare STEaM la Muzeul Grigore Antipa în perioada mai – iunie 2024
 • Târgul de jucării 2nd Life la Veranda Mall – 15 Iunie 2024
 • 1 an de Reptiland București pe 15-16 iunie 2024

În plus, ți-am pregătit și o listă cu evenimente din țară dedicate familiilor cu copii:

 • Big Little Festival: singurul festival din Europa de Est dedicat familiilor cu copii – 21-23 iunie la Râșnov
 • Fă-ți bagajele și participă la Bibi Camp Fest, în zona Buzăului – 21 – 24 iunie
 • MINA Pop-Up aduce arta și tehnologia la Iași
 • Street Food Picnic Cluj Napoca – 28 – 30 iunie
 • Descoperă atelierele de sculptură și modelaj pentru copii la Art Safari Kinder, 22-23 iunie

Începe „Vacanța la muzeu” la Galeria Națională, pe 30 iunie

Programul „Vacanța la muzeu” este organizat de Muzeul Național de Artă al României și cuprinde ateliere pentru cei mari și cei mici pe toată durata verii. Atelierul care deschide aventura la muzeu din vara aceasta este „Apus de soare. Artiști moderni basarabeni ne învață să transmitem emoție și mister” și este dedicat copiilor de la 6+ ani si familiilor lor.

Pentru detalii și înscrieri, accesează acest link: https://web.facebook.com/events/850962643550803/?_rdc=1&_rdr

Participă la un spectacol senzorial pe nisip la America House, în Piața Victoriei, pe 30 iunie

Teatrul din Podul Meu, împreună cu locația Velocita din Piața Victoriei organizează un atelier senzorial pe nisip, perfect pentru pitici, dar și pentru părinți sau bunici. Distracția este pe măsură, cu aer de mare și înghețată delicioasă.

Pentru înscrieri, găsești mai multe detalii aici: https://shorturl.at/tv3oY

Vino alături de prietenii LumiLunzi și învață bunele maniere la Roaba de Cultură, 30 iunie

„Prietenii LumiLunzi și cei 7 ani de-acasă” este o poveste care îi ghidează pe cei mici în descoperirea bunelor maniere și a respectului față de cei cu care interacționează. Atelierul are loc pe 30 iunie, la Roaba de Cultură, în Parcul Herăstrău.

Regăsești detalii complete pe pagina de Facebook a evenimentului: https://shorturl.at/stXqr

Descoperă „Comoara din Insulă” la Muzeul Hărților, 30 iunie

Atelierul de lectură „Comoara din Insulă” este susținut de doamna educator cultural Daniela Mișcov. Acest atelier este dedicat copiilor cu vârste între 4 și 6 ani, care vor descoperi poveștile lui Mauri Kuunas despre insule, hărți, comori și un copac miraculos, cocotierul.

Pentru înscrieri, accesează acest link: https://shorturl.at/XERku

Nina și Secretul Ariciului, din 21 iunie doar la cinema

În data de 21 iunie, YAY Films lansează în cinematografele din România animația franceză de-o estetică aparte Nina și secretul ariciului, recomandată de psiholog Kádár Annamária!  Filmul regizat de duo-ul nominalizat la Oscar pentru O pisică la Paris (2010) – Alain Gagnol și Jean-Loup Felicioli, vorbește despre emoții și puterea poveștilor de a (ne) schimba. Animația prezintă în mod simbolic procesul de maturizare și sfârșitul copilăriei, luând în serios sentimentele, anxietățile și temerile Ninei.

Cu scopul de a-i ajuta pe copii și adulți să navigheze împreună lumea complicată și uimitoare a acestor imagini în mișcare, YAY Films pune la dispoziția publicului o fișă pedagogică disponibilă gratuit pe website-ul lor, atât în română, cât și în maghiară. Resursele oferite caută să medieze experiența unui copil cu filmul pe diferite niveluri – cognitiv, socio-emoțional și cultural, și înglobează o tipologie largă de activități. 

Trailer-ul filmului dublat în română: https://youtu.be/JvVz13YlG2s 

Nina si secretul ariciului

Descoperă poveștile copilăriei la Teatrul Țăndărică

Fie că preferi spectacolele la teatru sau cele în aer liber, în cadrul evenimentului Străzi Deschise, Teatrul Țăndărică te surprinde în luna iunie cu spectacole memorabile. „Frumoasa și Bestia”, „Pinocchio” sau „Cartea Junglei” vor rula în luna iunie la Teatrul Țăndărică și îl vor duce pe copilul tău în lumea fascinantă a poveștilor. Programul complet este aici: https://www.teatrultandarica.ro/program/

Participă la atelierele pregătite de Ludoteca FamilyHub PlaYouth

Dacă ai un pitic pasionat de muzică, Ludoteca vă așteaptă la șezătoarea muzicală cu Claudia. Sau poate sunteți pasionați de lectură sau pictură cu nisip colorat. Vei găsi cu siguranță o activitate pe placul piticului tău care să îi stimuleze inteligența și să vă ofere momente simpatice împreună. Detalii despre program și bilete aici: https://web.facebook.com/groups/1142721873633944/?_rdc=1&_rdr

Ia-ți bilet la Caravana cu Spectacole

„Cei 3 purceluși”, „Ursul păcălit de vulpe” sau „Pupăza din tei” sunt câteva dintre poveștile copilăriei transpuse în spectacole captivante în diverse locații din București. Alege-l pe cel potrivit vârstei copilului tău și bucurați-vă de momente de neuitat împreună. Biletele le poți achiziționa aici: https://caravanacuspectacole.iabilet.ro

Descoperă atelierele de sculptură și modelaj pentru copii la Art Safari Kinder, 22-23 iunie

Micii artiști sunt invitați să exploreze capodoperele artei românești printr-un tur ghidat captivant, admirând lucrările maeștrilor Grigorescu, Tonitza, Luchian, Piliuță și Stoenescu. După această incursiune în lumea artei, copiii își vor dezvolta creativitatea în ateliere tematice, învățând tehnici noi și transformând imaginația în opere de artă.

Dar surprizele nu se opresc aici! În cadrul atelierului imersiv, jungla Kinder prinde viață prin sunete, jucării și scenografii florale, oferind o experiență multisenzorială unică. La final, fiecare participant va pleca acasă cu un giveaway special.

Pentru bilete și mai multe informații, accesează acest link: https://www.artsafari.ro/project/ateliere-pictura-copii/

Participă la un picnic alături de întreaga familie la Muzeul Nicolae Minovici, 22 – 23 iunie

Bucurați-vă de umbră, muzică, dans și relaxare alături de prieteni, copii și animale de companie. Descoperă expozițiile fascinante de la Muzeul Nicolae Minovici, ateliere pentru toate vârstele și participă la concertele live și vei vedea cât de ușor poți transforma acest weekend într-o experiență magică.

Reconectează-te cu natura și creează amintiri prețioase cu cei dragi într-un cadru de poveste. Intrarea este gratuită pentru copiii sub 7 ani și persoanele cu dizabilități, iar biletele pot fi achiziționate numerar la intrare sau online pe site-ul muzeului. Mai multe detalii aici: https://www.facebook.com/events/426391583711268/

Participă la evenimentul “Open Dâmbovița”, organizat de Bucureștiu Lacustru, în perioada 13 – 16 iunie

Bucură-te de o plimbare la apus, în caiace de agrement, pe râul nostru, Dâmbovița. 

În primul rând, este important să știi că plimbările sunt atât pentru cei familiarizați, cât și pentru începători care nu s-au mai plimbat niciodată în caiace. În al doilea rând, apa râului Dâmbovița este curată, nu se fac deversări de ape reziduale, acestea fiind evacuate în caseta de sub planșeul albiei râului.

Pentru înscrieri, rezervări, informații și toate detaliile necesare: https://fb.me/e/4UnR934jS

Gala Puccini „O, mio babbino caro” la Opera Comică pentru Copii

Luna iunie se încheie la OCC în ritmurile muzicii a doi compozitori celebri: P.I. Ceaikovski și G. Puccini. În weekend-urile 14-16 și 21-23 iunie, Baletul Operei Comice pentru Copii oferă publicului o bijuterie a dansului clasic, creație a marelui coregraf rus Marius Petipa, părintele baletului, pe muzica inegalabilului compozitor Piotr Ilici Ceaikovski: „Frumoasa din pădurea adormită”. Celebrul pas-de-deux dintre prințesa Aurora și prințul Désirée, Pasărea Albastră, variația Zânei Liliacului și alte dansuri de poveste ale acestui balet capătă culoare și energie în adaptarea coregrafului Cătălin Caracaș, autor al mai multor spectacole de succes adaptate pentru cei mici („Don Quijote”, „Spărgătorul de nuci” sau „Lumea păpușilor”). Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro. Detalii despre program și spectacol aici: https://www.operacomica.ro/gala-puccini-o-mio-babbino-caro-la-opera-comica-pentru-copii/

De Rusalii ne plimbăm în caiace, pe Dunăre, la Ruse cu Hoinăria

Ai avut vreodată experiența unei călătorii Caiac City Break între două țări? Acum ai ocazia unei astfel de plimbări, natură, Dunăre, dar și vizitarea unui oraș istoric.

Așadar duminică, 23 Iunie, la ora 10 dimineața, echipa Hoinăria te așteaptă lângă Giurgiu, pe Ecoruta Dunăreană, un traseu de mal împădurit. Acolo te așteaptă flota colorată de caiace, faci un mic instructaj, te echipezi și pornești în călătorie pe apă din dreptul unei insule. Parcurgi două canale sălbatice care o despart de mal, apoi ieși în Dunărea mare și o traversezi relaxat cu destinația Ruse (aproximativ 6 km traseu de apă).

Pentru înscrieri și detalii, poți accesa acest link: https://fb.me/e/4UnR934jS

Thabo și cazul rinocerului, un nou film pentru întreaga familie,  din 7 iunie doar la cinema

Thabo și cazul rinocerului

Thabo și cazul rinocerului este un nou film produs de Peter Herrmann, care are deja în portofoliu premiul Oscar pentru filmul Nicăieri în Africa (2001). Regizat de Mara Eibl-Eibesfeldt și având la bază seriile de cărți pentru copii „Thabo Gentleman Detective” și „Thabo and Emma” de Kirsten Boie, filmul abordează teme importante, precum protejarea animalelor sălbatice și conservarea mediului înconjurător. Acestea încurajează oamenii să se gândească mai mult la animalele pe cale de dispariție și să se implice în protejarea lor, în special împotriva uciderii animalelor prețioase pentru blănuri, coarne sau colți. Aventura potrivită pentru întreaga familie va putea fi vizionată în România doar în cinematografe din 7 iunie, distribuită de YAY Films

Descoperă detalii despre bilete și povestea filmului accesând acest link: https://moderndads.ro/thabo-si-cazul-rinocerului-din-7-iunie-la-cinema/

Ce se vede în luna iunie la Teatrul Ion Creangă

teatrul ion creanga

Programul lunii iunie include atât premierele intrate recent în repertoriul Teatrului Ion Creangă, cât și titluri inspirate din scrierile lui Ion Creangă, care au ocupat și ocupă un loc aparte în portofoliul Teatrului. „Ursul păcălit de vulpe” și „Păcală și Tândală”, ambele din categoria #TICPITIC (3-6 ani), sunt doar două exemple. Natura întâmplărilor prin care trec personajele, nota de umor cu care multe dileme își găsesc rezolvarea, dar mai ales caracterul interactiv al reprezentațiilor îi vor ține pe spectatori cu ochii larg deschiși și urechile ciulite, de la prima la ultima scenă. „Ursul păcălit de vulpe” se joacă sâmbătă, 15 iunie, de la ora 11:00, iar „Păcală și Tândală”, vineri, 28 iunie, de la ora 18:00. 

Programul complet îl găsești aici: https://moderndads.ro/program-iunie-iulie-la-teatrul-ion-creanga/

Participă la Provocarea Lego de la Muzeul Grigore Antipa în perioada 12 mai – 16 iunie

Încurajează imaginația copilului tău și aptitudinile practice, printr-o activitate distractivă. În perioada 12 mai – 16 iunie, la Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa” are loc Provocarea Lego 2024. Descoperă programul complet și detalii despre taxele de participare la acest link: https://antipa.ro/product/provocarea-lego-mai-iunie-2024/

Robotică și programare în abordare STEaM la Muzeul Grigore Antipa în perioada mai – iunie 2024

Tot la Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa” au loc în perioada mai – iunie ateliere despre robotică și programare. Copiii au oportunitatea de a explora lumea fascinantă a roboticii, lucrând cu piese robotice și subansambluri captivante. Fiecare lecție le oferă ocazia să descopere elemente din istorie, fizică, chimie și biologie într-un mod interactiv și distractiv. De la articulații și mișcare, până la competiții de roboți Sumo, aceste ateliere contribuie la dezvoltarea creativității și abilităților de programare ale copiilor. Descoperă programul complet aici: https://antipa.ro/product/robotica-si-programare-in-abordare-steam-mai-iunie-2024/

Târgul de jucării 2nd Life la Veranda Mall – 15 Iunie 2024

Învață-l pe copilul tău despre generozitate și implică-l în activități sociale. Pe 15 iunie 2024, elevii din Sectorul 2 vă așteaptă la un târg special unde își vor vinde jucăriile și echipamentele sportive care pot fi refolosite de alți copilași. Evenimentul include activități interactive pentru copii și adulți, de la ateliere de creație la demonstrații captivante și surprize delicioase. 

Click aici pentru mai multe detalii: https://verandamall.ro/evenimente/targul-de-jucarii-2nd-life-la-veranda-mall-15-iunie-2024/

1 an de Reptiland București pe 15-16 iunie 2024

Pe 15-16 iunie 2024, Reptiland București își aniversează primul an de existență, și promite un weekend plin de surprize și activități educative pentru întreaga familie! Copiii vor avea ocazia să participe la ateliere interactive, să deseneze, să creeze propriul terariu și să interacționeze cu diverse specii de reptile sub îndrumarea experților.

Pe lângă activitățile educative, vor fi tururi ghidate, sesiuni de hrănire a reptilelor, și multe surprize pentru cei mici, inclusiv ateliere de pictură și jocuri. Este o ocazie unică de a explora minunata lume a reptilelor și de a afla informații interesante despre aceste creaturi extraordinare.

Descoperă mai mult informații aici: https://reptiland.ro/vino-sa-sarbatorim-impreuna-1-an-de-reptiland-bucuresti-pe-15-16-iunie-2024/

Big Little Festival: singurul festival din Europa de Est dedicat familiilor cu copii – 21-23 iunie la Râșnov

În această vară, Big Little Festival invită toate familiile să se bucure de un weekend plin de activități interactive în orașul Râșnov. Festivalul oferă o gamă largă de activități menite să fie realizate de părinți și copii, de la jocuri și ateliere creative, până la explorări în natură. Mai mult, cu fiecare bilet, participanții primesc acces gratuit la Dino Parc Râșnov, unde pot explora lumea fascinantă a dinozaurilor. Citește mai multe detalii aici: https://biglittlefestival.com/

Fă-ți bagajele și participă la Bibi Camp Fest – 21 – 24 iunie

În primul weekend din vacanța de vară, bucură-te de o experiență unică în mijlocul Munților Buzăului. Fie că ai cortul pregătit sau ești gata să explorezi cu rulota, acest festival este locul perfect pentru distracție și relaxare în familie. Activități educative pentru copii, aventuri pline de adrenalină pentru iubitorii de natură și cele mai frumoase peisaje te așteaptă la doar două ore de București! Află mai multe de aici: https://campfest.bibi.ro/

MINA Pop-Up aduce arta și tehnologia la Iași

În perioada 13 iunie – 10 septembrie, MINA Museum aduce arta, combinată cu tehnologia, în inima Iașiului. Pe 21 și 22 iunie, puteți participa la ediții speciale, de tip multi senzorial, cu teme fascinante: Tribute Coldplay & Imagine Dragons, pe 21 iunie, și Movie Soundtracks (kids edition) pe 22 iunie. Mai multe detalii despre bilete și program puteți regăsi aici: https://specials.minamuseum.com/

Street Food Picnic Cluj Napoca – 28 – 30 iunie

Dacă ești din Cluj sau planifici o escapadă în acest oraș frumos, în perioada 28-30 iunie poți participa cu întreaga familie la Street Food Picnic. Mâncare irezistibilă, soare, muzică bună și prieteni – acestea sunt ingredientele pentru a petrece o zi plăcută alături de cei dragi. Te așteaptă o selecție diversă de food truck-uri, un cool DJ spot, zonă de joacă pentru copii și locuri de relaxare pentru toată familia. Află mai multe aici: https://www.facebook.com/events/1317550338917364

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.