Am ajuns în luna noiembrie care ne arată cât de aproape suntem de sărbătorile de iarnă, dar și cât de repede a trecut acest an. Dar, până când începem să intrăm în „febra” pregătirilor pentru Moș Crăciun, avem la dispoziție o lună plină de evenimente și activități pentru toată familia. Noiembrie debutează cu o sărbătoare a Halloween-ului prelungită pentru primul weekend din lună și continuă cu multe evenimente pline de energie și voie bună.

Tot la începutul acestei luni, mai exact pe 6 noiembrie, pregătim și un super eveniment dedicat exclusiv tăticilor – Modern Dads Challenges. Vom discuta despre provocările specifice perioadei preadolescenței și vom afla de la specialiști informații practice despre ADHD, tehnologie sau relația tată-copil. Iar pentru părinții din Brașov, aducem pe 23 noiembrie conferința Modern Family Challenges, cu tema Simbioza în Familie.

Iată care sunt evenimentele și activitățile la care poți participa cu întreaga familie în luna octombrie:

Târgul de Crăciun București – se deschide pe 29 noiembrie

Vineri, 29 noiembrie 2024, începând cu ora 17:00, în Piața Constituției, Primăria Capitalei, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, deschide porțile Târgului de Crăciun București – un eveniment de referință la nivel național și un brand al orașului, care atrage anual peste 1 milion de vizitatori. Intrarea este liberă, astfel că bucureștenii și turiștii sunt invitați să trăiască experiența Crăciunului autentic, într-un decor feeric.

Piața Constituției va deveni un tărâm magic, cu atracții și activități pentru întreaga familie. Aici, publicul va descoperi târgul de meșteșug, creație și produse culinare autohtone, va simți farmecul colindelor și tradițiilor românești și se va bucura de întâlnirea cu artiști de renume și cu trupe îndrăgite. Roata panoramică, trenulețele, caruselul, Casa lui Moș Crăciun, spectacolele de teatru, bradul înalt de 30 de metri și luminițele mirifice îi vor purta pe vizitatori într-o lume de basm la Târgul de Crăciun București, completând atmosfera de sărbătoare din centrul orașului.

West Side Christmas Market – se deschide pe 27 noiembrie

Între 𝟐𝟖 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝟐𝟕 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, Parcul Drumul Taberei devine tărâmul de poveste al lui Moș Crăciun, de unde spiridușul vostru preferat vă transmite în direct de pe teren.

Laminor Winter Wonderland – se deschide pe 29 noiembrie

Laminor Winter Wonderland își deschide porțile pentru public cu multe surprize, roată panoramică, activități diverse și cadouri. Intrarea este gratuită!

Târg de Carte Usborne – 30 noiembrie

Descoperiți cărțile captivante de la Usborne și creați felicitări unice de Crăciun în cadrul unui atelier de Magic Painting.

Spiridușii Generozității la Yardinia – 30 noiembrie și 1 decembrie

Magia sărbătorilor prinde viață la Yardinia! Copiii își scriu dorințele pentru Moș Crăciun și, în același timp, devin Spiriduși ai Generozității, dăruind o jucărie din colecția lor celor mai puțin norocoși – un gest plin de căldură ce aduce spiritul Crăciunului în inimă.

Ateliere de artă la Kinder Art Safari – 1 decembrie

Programul Art Safari Kinder este coordonat de artista Raluca Ilaria Demetrescu, alături de o echipă de tineri traineri cu experiență în lucrul cu copiii. Copiii încep o aventură creativă, exprimându-și și redând vizual propriile povești. Atelierele sunt concepute pentru a stimula sensibilitatea, emoția și intelectul micuților, oferindu-le:
🖌️introducere captivantă în desen și culoare;
🌞îmbunătățirea imaginației și originalității;
💪copiii își dezvoltă încrederea în sine.

Atelier de iarnă Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” – 1 decembrie

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” invită copiii să participe la atelierul de iarnă, unde vor învăța să creeze obiecte specifice unor obiceiuri populare de iarnă ca sorcovitul, uratul, colindatul, dar și obiecte decorative din materiale naturale, pe care le vor lua acasă. Atelierul se adresează copiilor intre 6 și 12 ani.

Atelier decorațiuni din lut la Casa cu Rost – 30 noiembrie și 1 decembrie

La Casa cu Rost, vei intra într-o lume plină de farmec și creativitate prin Atelierul de Modelat Decorațiuni de Crăciun! Într-un cadru prietenos și călduros, vei petrece 1 oră și 15 minute dând viață unor ornamente unice, care vor aduce bucurie și magie în casa ta: reni simpatici, gnomi misterioși, suporturi elegante pentru lumânări sau căsuțe fermecătoare de iarnă – tu alegi ce poveste vrei să modelezi!

Atelier tradiții și povești de iarnă – 30 noiembrie

De 1 Decembrie și Sf. Andrei, copiii au ocazia să pătrundă în lumea fascinantă a tradițiilor românești printr-un atelier special creat pentru ei! Creativitatea, poveștile și distracția se împletesc într-o experiență de neuitat, care îi ajută să învețe despre cultura noastră într-un mod interactiv și captivant!

1 decembrie de poveste – Ca Sarea-n Bucate – 30 noiembrie și 1 decembrie

6 cele mai cunoscute povești românești sunt aduse de Mimo Club la Terra Salin pe 30 noiembrie la Parcul Carol și 1 decembrie la Podul Grant pentru o super petrecere de Ziua Națională pentru copii.

Fata babei și fata moșului, capra și iezii ei, cocoșul și punguța lui cu doi bani, ursul păcalit de vulpe, fetele de împărat și zahărul, mierea și sarea lor, toți și toate vor fi la petrecere. Avem și o poveste surpriză. Oare cei mici vor ști că nu este românească? Aceasta va fi prima provocare pentru ei.

Film animație pentru copii „Garfield” la Opera Comică pentru Copii – 30 noiembrie

Garfield, faimosul motan de interior, care urăște zilele de luni și iubește lasagna, pornește într-o aventură nebună în aer liber! După o reuniune neașteptată cu tatăl său, ciufulitul motan Vic, care trăiește pe stradă, Garfield și amicul său canin Odie renunță la viața confortabilă de animale de companie pentru a se alătura lui Vic într-un jaf cu mize mari.

Film pentru copii „Wish” la Opera Comică pentru Copii – 1 decembrie

Wish spune povestea tinerei Asha care, într-o noapte înstelată, își pune o dorință și primește un răspuns mai ferm decât se aștepta atunci când o stea buclucașă coboară din cer pentru a i se alătura.

Modern Family Challenges Brașov – Simbioza în Familie – 23 noiembrie

Pe 23 noiembrie, de la ora 10:00 la 14:00, la Hotel Radisson Blu Brașov, vă invităm să descoperim împreună cum atingem Simbioza în Familie! Vă invităm să descoperiți de la speakeri de top soluții practice și strategii testate pentru a sprijini dezvoltarea armonioasă a copilului tău și pentru a construi un mediu familial sănătos.

Târgul „Poveste de Crăciun” la Opera Comică pentru Copii – începând cu 15 noiembrie

Vineri se deschide primul târg de iarnă din capitală și din țară. Începând cu 15 noiembrie, Opera Comică pentru Copii invită publicul la ediția a IX-a a Târgului „Poveste de Crăciun”, eveniment gândit să transforme sărbătorile de iarnă într-o experiență de neuitat. În sălile de spectacole ale instituției sunt programate 112 reprezentații, iar curtea OCC va găzdui atracții și activități interactive destinate vizitatorilor de toate vârstele, desfășurate până pe 29 decembrie.

Magnificats – Expoziției Internațională de Pisici de Rasă WCF

Pe 23-24 noiembrie 2024, are loc o nouă ediție a Expoziției Internaționale de Pisici WCF, organizată de Clubul Felin Magnificats. Peste 250 de pisici de rasă și mai mult de 20 de rase își dau întâlnire la Nivelul 1 al mall-ului, între orele 10:00 și 21:00. Ce vei vedea? Pisici spectaculoase din rase precum Maine Coon, Ragdoll, Persană, British Shorthair, Bengal și multe altele, gata să îți cucerească inima.

Atelier salată de fructe – 23 – 24 noiembrie

Pregătește-te să afli secretele salatei de fructe la atelierele organizate la Sweet Adventure. Atelierele au loc la 11:30, 13:30 și 15:00.

Muzică și Teatru MIMA Muzica – 23 noiembrie

Programul Muzică și teatru combină muzica, dansul ca limbaj corporal și limbajul verbal, accentul punându-se pe bucuria împărtășită a jocului, pe propriile reprezentări și pe exprimarea emoţiilor. Pe baza unei cărți ilustrate sau a unei povești, un actor păpușar și un muzician specializat în metodele active de predare a muzicii, ghidează copiii în dezvoltarea unui fir narativ folosind marionete, instrumente muzicale și diverse materiale a căror versatilitate stimulează imaginația și creativitatea.

Hărțile Artei – Aventură în Finlanda – 9 noiembrie – 14 decembrie

Pornim într-o aventură a cunoașterii în Finlanda, țara Moșului și a aurorei boreale! Vom crea colaje colorate și vesele, inspirate de arta decorativă cu specific finlandez, ascultăm muzica lui Jean Sibelius, marele compozitor finlandez și vom crea desene care să exprime atmosfera muzicii sale. Apoi, îi vom cunoaște pe navigatorii încoronați ai zăpezilor și-i vom desena în mișcare, așa cum se simt ei liberi, apoi vom cunoaște cultura și tradițiile poporului Saami, indigenii din nord iar la Atelierul special de Crăciun – dorințele Bradului Fermecat așteaptă să se ilustreze sub forma dorită de fiecare copil!

Răpirea din Serai – Opera Comică pentru Copii – 23, 24, 29, 30 noiembrie

Cei care-și doresc o vacanță orientală, plină de aventură și culoare, nu trebuie decât să vină la Opera Comică pentru Copii – la spectacolul „Răpirea din serai” – și vor avea parte de o croazieră plină de peripeții în lumea muzicii lui Wolfgang Amadeus Mozart. Regizorul Cristian Mihăilescu și scenografa Bogdana Pascal au recreat pe scena teatrului atmosfera din „O mie și una de nopți”, pe muzica uneia dintre cele mai îndrăgite lucrări ale marelui compozitor.

Misterul Găurilor Negre – 23 noiembrie

Sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 17:00, alegem să ne aventurăm pe lângă cele mai ciudate, dar și interesante, obiecte din Univers: Găurile Negre.
Ne vom apropia atât de mult, încât vom avea șansa să explorăm în detaliu aceste obiecte, cu toate ciudățeniilor lor. Iar apoi vom intra în ele.

Povești Terapeutice și Flori de Sare – 21 și 28 noiembrie

Povești Terapeutice și Flori de Sare este un eveniment unic, organizat în cadrul salinei Flori de Sare, ce îmbină poveștile captivante cu dezvoltarea personală, atât pentru copii, cât și pentru părinți. Acest proiect face parte dintr-un program amplu inițiat de Asociația KinetoBebe și actorul Bogdan Acatrinei, având ca scop sprijinirea copiilor diagnosticați cu afecțiuni grave prin bursele de terapie.

Christmas Kids Fair – 24 noiembrie

Vino pe 24 noiembrie 10:00-14:00 la distractie cu ACCES GRATUIT.

10:00-11:00 Atelier de coronite. Impreuna cu un florist copiii invata sa decoreze coronite pentru Craciun.

11:00:13:00 Atelier de decorat turta dulce.

11:30-13:30 Spectacol de Craciun cu spiridusii lui Mos Craciun & Pictura pe fata.

Atelier liceeni – De la inspiratie la creatie, 14-16 ani – 24 noiembrie

Atelierul „De la inspirație la creație – În lumea fantastică a lui Tudor Banuș” se adresează elevilor de liceu și îmbină explorarea creativă cu învățarea tehnică, oferindu-le o incursiune în universul lui Tudor Banuș, prin studiul detaliilor și expresivității grafice din lucrările artistului. Sub îndrumarea coordonatorului Justinian Scărlătescu, absolvent al Universității Naționale de Arte din București, participanții vor avea o experiență practică și educativă prin care să-și dezvolte abilitățile artistice și tehnice. Atelierul își propune să stimuleze gândirea critică, atenția la detalii și încrederea în propriile capacități creative, într-un cadru de colaborare și învățare.

Închide ochii și ai să vezi mai bine – 24 noiembrie

Singurul spectacol din România creat pentru publicul larg și accesibilizat in totalitate și pentru publicul cu dizabilități.

Povești cu urechi – periplu prin lumea instrumentelor tradiționale de suflat (8-14 ani) – 24 noiembrie

DUMINICĂ, 24 noiembrie, de la ora 11:00, vă așteptăm la un atelier impresionant, de fluiere și povești, în compania lui Călin Torsan, muzician și scriitor.
Experiența lui Călin în lumea muzicii, a fluierelor (și instrumentelor de suflat) a început acum mult timp și mai departe de acolo cu publicația cărții ”Omul cu fluier” la Editura Martor, unde tare frumos spune că ”se poate, cu fluierul la brâu, răzbi prin veacul de singurătate.”.

Revolta Poveștilor” la MINA Art Museum – 16 noiembrie

„Revolta Poveștilor” este primul spectacol de teatru imersiv pentru copii din România, organizat în parteneriat cu Teatrul „Stela Popescu”. Premiera imersiva a spectacolului are loc pe 16 noiembrie 2024, la ora 10:00. „Acest spectacol este o experiență unică de New Media Art, care îmbină teatrul, tehnologia și interacțiunea pentru a aduce la viață lumea magică a poveștilor.

Atelier Puppy Yoga Therapy – 16, 24 noiembrie

În cadrul acestui atelier, copiii beneficiază de două dintre cele mai sănătoase activități: exercițiile fizice și terapia prin joacă, alături de căței. O experiență super fun care contribuie la bunăstarea fizică și emoțională a copiilor.

Atelier de Zoologie, Muzeul Satului – 16 noiembrie

Atelierul de Zoologie este conceput într-o formă interactivă și propune atât însușirea unor noțiuni despre animalele din gospodărie și cele sălbatice, cât și felul în care trebuie să avem grijă de ele și să le salvăm, atunci când este cazul. Cei doi coordonatori ai atelierului nostru sunt biologul conservator Bogdan Matei, care ne va împărtăși din bogata sa experiență, atât teoretică cât și practică, dobândită pe teren și în lumea sanctuarelor și a grădinilor zoologice, și medicul veterinar Mihaela Voicu, cea care și-a transformat cabinetul într-o adevărată mini-grădină zoologică, salvând animalele abandonate sau rănite.

Atelier de Storytelling pentru copii cu vârste de la 8 la 14 ani – 16 noiembrie

Atelierul propune o altfel de joacă cu cuvintele, punându-le în tot felul de situații și poziții inventive și creative, care să le dea participanților libertate și încredere că pot crea dincolo de ceea ce cunosc acum.

Atelier de Educație Financiară pentru Copii (6-10 ani) – 16 noiembrie

Copiii vor învăța, timp de o oră, prin activități interactive și distractive:
– Ce sunt banii și la ce îi folosim;
– Cum se câștigă banii;
– Diferența dintre dorințe și nevoi;
– De ce este important să economisim și să donăm.

Atelier „Tadeusz Kantor- umbrela și porumbelul”, Muzeul Național de Artă a României – 17 noiembrie

Pornind de la expoziția temporară „Tadeusz Kantor- artist oriunde și oricând”, deschisă la parterul Galeriei Naționale, vom explora procesul de lucru al marelui artist și regizor polonez, urmărind atât faimoasele sale „asamblaje”, cât și recuzita și scenografia pe care acesta le crea pentru piesele sale de teatru.
În atelier vom construi un personaj în fața unei scene-miniatură a călătoriei omului prin viață-încercând cu ajutorul unor recuzite hazlii să reprezentăm aleatoriul, incertitudinea și obstacolele vieții. În ajutor ne vor veni câteva cuvinte extrase dintr-o cutie misterioasă.

Turtița Năzdrăvana la Teatrul Ion Creangă – premiera pe 16 noiembrie

Teatrul Ion Creangă anunță un nou titlu în repertoriul spectacolelor din categoria
TICBEBE. „Turtița năzdrăvană” promite o experiență participativă, de-a lungul căreia copiii
vor vedea cum se dezvoltă povestea, scenă cu scenă, cum se construiește decorul, cum
actorii devin, pe rând, diferite personaje. Prima reprezentație are loc sâmbătă, 9
noiembrie, de la ora 16:00, iar premiera oficială tot sâmbătă, dar pe 16 noiembrie, de la
aceeași oră, în foaierul Sălii Mari din Str. Piața Amzei nr. 13.

Biletele pentru cele două reprezentații ale spectacolului „Turtița năzdrăvană” din 9 și,
respectiv, 16 noiembrie, ora 16:00, au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate de pe
platformele Entertix și Myticket.

Atelier de culoare – tehnica pastelului la Art Safari Kinder – 16 și 17 noiembrie

Copiii încep o aventură creativă, exprimându-și și redând vizual propriile povești. Atelierele sunt concepute pentru a stimula sensibilitatea, emoția și intelectul micuților, oferindu-le:
🖌️introducere captivantă în desen și culoare;
🌞îmbunătățirea imaginației și originalității;
💪copiii își dezvoltă încrederea în sine.

Caravana Fabrica de Ursuleți ajunge la Park Lake – 15 – 17 noiembrie

Atelierul de confecționat jucării de pluș include următoarele activități:
– copiii vor construi propria jucărie de pluș, alegând dintr-o varietate de modele.
– vor alege hainele și accesoriile pentru prietenul pufos.
– vor avea parte de un atelier de umplere cu vatelină, urmat de Jocul Inimioarei prin care prietenul pufos primește gândurile și trăsăturile tale.
– Completăm împreună Certificatul de Naștere incluzând informații precum: numele, culoarea blăniței, greutatea și înălțimea. și realizăm Promisiunea Jucăriei legând o prietenie eternă cu noul prieten pufos.

Atelier pentru copii „Călători și exploratori în Antarctica” – 17 noiembrie

Copiii sunt invitați să descopere detalii captivante despre CĂLĂTORI ȘI EXPLORATORI ÎN ANTARCTICA, în cadrul unui nou atelier din seria Ghid Junior, al Asociației Learning by Teaching. Vor fi prezentate hărți din expoziția permanentă care marchează sau ilustrează viața exploratorilor Antarcticii, precum și obiecte utilizate în timpul călătoriilor către Polul Sud. Vor fi prezentați în mod deosebit Roald Amundsen, Robert Falcon Scott, și Emil Racoviță – exploratori care au avut o contribuție importantă la cunoașterea Antarcticii.

Atelierele de dezvoltare personală Speakids – luna noiembrie

Luna noiembrie continuă cu atelierele Speakids care îi oferă oportunitatea copilului tău de a-și descoperi și dezvolta abilități noi. De la vorbitul în fața camerei, improvizație și până la educație financiară, atelierele Speakids sunt dezvoltate de experți în fiecare domeniu, care vor folosi jocul pentru a-l învăța pe copilul tău ceva nou.

Atelier de Meserii pentru Copii – Jocuri de Rol Educative cu Mimo Club – 17 noiembrie

Toți copiii vor primi costum de meseria aleasa și vor participa la activități amuzante și educative, care îi vor ajuta să își dezvolte creativitatea, lucrul în echipă și abilitățile de comunicare.

Atelierul de toamnă @Muzeul Țăranului Român „Dimitrie Gusti” – 9 noiembrie

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” invită copii să participe la atelierul de toamnă, unde copii vor folosi materialele pe care le oferă toamna (frunze, ghinde, castane) pentru a crea diverse obiecte de decor, pe care le vor lua acasă. Atelierul durează o oră și au loc în Sala de Educație Muzeală din Șos. Kiseleff  nr. 28.

Pentru participare, completați acest formular.

Atelier de toamnă pentru copii și bunici: Murături și Sporul Casei – 9 noiembrie

Acest atelier este o oportunitate extraordinară pentru bunici și copii de a petrece timp împreună, la o activitate extrem de plăcut. Veți petrece timp de calitate împreună pregătind murături de toamnă și creând sticluța decorativă „Sporul Casei” – un simbol al belșugulu pentru fiecare casă!

Detalii despre eveniment și înscriere la acest link.

Târgul Micului Antreprenor – 9 noiembrie

„Târgul Micului Antreprenor” este un loc plin de culoare și creativitate, unde copiii cu vârste între 5 și 15 ani pot să-și expună propriile creații sau să vândă jucăriile și obiectele lor dragi.

Detalii despre organizare și participare la acest link.

Atelier de emoții Mindful.me – 9-10 noiembrie

Mindful Me Copii: Atelierul de Emotii este o experiență unica, care îi învață pe cei mici să-și descopere forța interioară. Prin intermediul exercițiilor de yoga și mindfulness, copii vor învăța cum să-și tonifieze musculatura și să își controleze în același timp emoțiile.

Atelierele au loc în weekend. Detalii despre înscriere aveți aici.

Atelier floral de toamnă – 9 – 10 noiembrie

În cadrul acestui atelier de creatie de toamnă cu flori naturale, copiii vor experimenta nu doar bucuria creației cu propriile mânuțe a unui aranjament floral, dar vor simți și bucuria conectării cu natura și, nu în ultimul rând, cu alți copilași asemeni lor!

Detalii despre programul atelierului găsiți aici.

Bunele maniere, atelier pentru copii – 10 noiembrie

Bunele maniere sunt importante pentru cei mici încă de la vârste fragede pentru a se putea adapta mai târziu rigorilor societății. Prin urmare, un atelier care îi învață bunele maniere prin joacă și le arată importanța cunoașterii acestora este binevenit.

Detalii despre atelier la acest link.

Tur ghidat de cunoaștere a păsărilor în parcul IOR – 10 noiembrie

Aventura de toamnă a celor mici continuă în parcul IOR într-o perioadă când păsările nu mai sunt la fel de active, întrucât perioada de cuibărit s-a încheiat. În cadrul acestui atelier copiii vor observa și vor încerca să identifice păsările din parc cu ajutorul determinatorului. De asemenea, vor afla despre migrație și ce determină acest fenomen. Cei mici se vor opri și la una dintre hrănitorile din parc ca să afle cum pot ajuta păsările să treacă iarna care se apropie, care e hrana potrivită și de ce le hrănim doar în anotimpul rece.

Pentru înscriere, accesați acest link.

Modern Dads Challenges, eveniment dedicat exclusiv taților – 6 noiembrie, Hotel Internațional

Pe 𝟔 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 invităm tații la evenimentul dedicat exclusiv lor – 𝐌𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧 𝐃𝐚𝐝’𝐬 𝐂𝐡𝐚𝐥𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐬, între 18:00 – 21:30, la Hotel International București. Timp de patru ore povestim alături de specialiști în parenting despre preadolescență și schimbările specifice perioadei, despre gestionarea relației tată-fată / tată-băiat, despre hiperactivitatea tipică vârstei și ADHD, dar și independența financiară a copilului.

Alătură-te comunității de tătici moderni care înțeleg că preadolescența nu este un obstacol, ci o oportunitate de a deveni mai conectați cu copiii lor. Înscrie-te acum completând formularul de înregistrare și hai în gașca taților moderni!

Târgul Vrăjitoarelor continuă la Opera Comică pentru Copii – 2-3 noiembrie

Vrăjitoare și regine, pirați și animale fantastice, plus momente de magie și iluzionism transformă curtea Operei Comice pentru Copii într-un loc plin de culoare și suspans.
Mai mult, participanții sunt invitați să pătrundă în lumea sculpturii în dovleci, sub îndrumarea unor meșteri iscusiți. Copiii pot da viață dovlecilor, transformându-i în opere de artă cu motive inspirate din lumea vrăjitorilor și a magiei.
Detalii despre participare aici.

Descoperă poveștile copilăriei la Teatrul Ion Creangă

Penultima lună din an sosește la Teatrul Ion Creangă cu voie bună și veselie, iar personajele din poveștile îndrăgite sunt pregătite să ne scoată din monotonia sfârșitului de toamnă. Copiii peste 2 ani au parte de un nou spectacol în această perioadă: „Turtița năzdrăvană” îi invită pe micuți să-și exerseze imaginația și să parcurgă, alături de personajele din poveste, o aventură de neuitat, plină de magie și învățăminte alese. Prima reprezentație are loc sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 16:00, iar premiera oficială tot sâmbătă, dar pe 16 noiembrie, de la aceeași oră, 16:00. În această lună Teatrul Ion Creangă are titluri pentru toate vârstele, din categoriile #TICBEBE (0-3), #TICPITIC
(3-6) și #TICJUNIOR (6+). Iată câteva dintre ele: „O lume de la zero” (0-3), „Povești cu fire” (1-4), „Fata babei și fata moșului” (3-6), „Peter Pan” (4+), „Visul unei nopți de vară” (6+).

Detalii despre program și bilete, la acest LINK.

Spectacol de Teatru despre copilăria lui Mozart la Teatrul Oden – 2-3 noiembrie

Clasic e fantastic – Copilăria marilor muzicieni este un proiect compus din cinci spectacole de teatru şi muzică ce se adresează copiilor între 4 şi 10 ani. Povestea spune că doi şoricei Sică şi Rică au trăit, pe rând, în vioara lui Antonio Vivaldi, în orga lui Johann Sebastian Bach, în biblioteca lui Wolfgang Amadeus Mozart, în clavecinul lui Ludwig van Beethoven, în pianul lui Frédérik Chopin… Astăzi, bătrânul Sol povesteşte ce lucruri minunate a aflat de la stră-stră-strănepoţii lui despre copilăriile acestor mari compozitori, despre bucuriile şi tristeţile lor, despre munca obositoare de zi cu zi în faţa instrumentului începând chiar de la vârste foarte mici, despre călătoriile lungi şi obositoare ale celor consideraţi copii minune pe care întreaga Europă dorea să îi vadă şi să îi asculte şi mai ales despre felul în care toţi au învăţat să scrie muzică şi să se bucure de ea.

Detalii despre spectacol aici.

Ateliere MARe de Mic – Detectivii Muzeului – 2 noiembrie

Pe 2 noiembrie, cei mici sunt așteptați la MARe de Mic pentru un atelier special, unde vor deveni adevărați detectivi ai muzeului, explorând arta și istoria, având misiunea de a descoperi detalii fascinante și obiecte ascunse în muzeu. Însoțiți de ghidul nostru, Dimitrie Gora, ei vor urma un traseu plin de indicii și enigme, învățând să descopere secretele artei contemporane ei vor elucida misterul artei contemporane. La final, vor pleca acasă cu o creație originală, un suvenir artistic care să le amintească de această călătorie palpitantă.

Informații suplimentare aici.

PeriFEERIC Festival, Descoperă Orașul Ascuns – 1-3 noiembrie

În perioada 1 – 3 noiembrie 2024, Bucureștiul devine scena unui festival unic – PeriFEERIC, care te invită să redescoperi orașul într-o lumină nouă și creativă! Lasă-te purtat într-o aventură culturală fascinantă! Sub sloganul „Descoperă orașul ascuns”, timp de trei zile, vei putea explora capitala printr-o serie de evenimente artistice, muzicale și teatrale desfășurate în cele mai neașteptate locuri din oraș.
Programul complet al evenimentul aici.

Teatrul Național pentru Copii ABRACADABDRA – luna noiembrie

Teatrul Naţional pentru Copii este un proiect iniţiat de Fundaţia Abracadabra, condusă de actorul Marian Râlea, în parteneriat cu Teatrul Naţional din Bucureşti. Este locul unde copiii urcă pe scenă şi devin eroii cei buni şi frumoşi ai basmelor. Ca într-o adevărată magie, « înarmaţi » cu doar câteva elemente de costum şi de decor, ei învaţă să-şi înfrângă teama şi să lupte  vitejeşte cu duhurile rele, cu forţele cele întunecate din poveştile românilor, de ieri şi de azi.

Pentru bilete, accesați acest LINK.

Dezvoltă creativitatea celui mic cu programele educative de la Muzeul Antipa – luna noiembrie

Muzeul Antipa are un program foarte interesant pentru luna noiembrie, cu multe programe educative pentru cei mici. Poți descoperi secretele aricilor pe 09.11 sau îl poți înscrie pe cel mic la atelierul de șah. Pasionații de LEGO pot participa la provocarea LEGO, în timp ce micii artiști pot fi înscriși la atelierele de artă.
Programul complet al activităților este aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.