Ziua Îndrăgostiților este un moment sărbătorit poate mai puțin intens acum, când suntem părinți, față de trecut. Când apare copilul obișnuim să punem pe primul loc nevoile lui și abia apoi ale noastre, ca părinți sau cuplu. Însă timpul dedicat pentru noi, pentru relație este extrem de important pentru ambii parteneri și buna funcționare a familiei.

Tocmai din acest motiv, în momente speciale precum sunt Ziua Îndrăgostiților/Dragobete ar fi bine să încercăm să pregătim câteva activități deosebite, cu atât mai mult dacă partenera noastră adoră aceste sărbători internaționale.

 Ziua Îndrăgostiților este o oportunitate grozavă de a petrece atât timp de calitate alături de partenera, cât și de copiii tăi, cărora le poți povesti și explica mai multe despre acest sentiment: ce este iubirea/dragostea și cât de importantă este în familia voastră. 

Am pregătit mai jos 6 activități de Ziua Îndrăgostiților, de unde te poți inspira:

1. Relaxează-te și răsfață-ți copiii

Dacă nu aveți oportunitatea să ieșiți în oraș în 2, relaxați-vă în familie și răsfațați-vă copiii cu mâncarea preferată. Gătiți împreună, pregătiți deserturi, gustări tematice și popcorn și păstrați pentru final o luptă cu perne alături de copii. Iar când lucrruile se mai liniștesc, citiți o carte sau inițiați o discuție despre IUBIRE. Este un moment bun să le transmiteți copiilor informații despre cât de importantă este iubirea în familia voastră.

2. Găzduiește o ședință foto

Nu este complicat să găsești câteva obiecte de recuzită pentru Ziua Îndrăgostiților. De la îmbrăcăminte festivă, la brioșe în formă de inimi și lumânări parfumate, toate fac parte din decorul dedicat Zilei Îndrăgostiților. Roagă-ți copiii să-și aleagă articolele preferate și să le aranjeze prin casă în moduri diferite. Împreună, faceți fotografii pe care să le păstrați în albumul familiei. Sau, de ce nu, duceți-vă copiii într-un studio profesional pentru câteva fotografii speciale.

3. Ieși la întâlnire cu fiica ta

Dacă ești tată de fată, oferă-i o zi pozitivă și amuzantă în oraș, vizitând un parc de distracții, un muzeu, un loc de joacă sau mâncând în oraș cina preferată. Fă-ți timp pentru a-i arăta fiicei tale că ești un tată grozav. 

4. Implică-te în proiecte DIY alături de cei mici

Artele și proiecte de tipul do it yourself sunt o modalitate excelentă de a menține copiii activi acasă. Iar Ziua Îndrăgostiților este o temă grozavă să faceți asta. Scoate cutiuțele cu sclipici, lipiciul și foile din setar și lăsați-vă mintea să creeze. 

Sigur, dacă handmade-ul nu este tocmai ceva pe gustul copiilor tăi, puteți găti împreună ceva pentru cină sau un desert delicios. 

5. Vizitați o altă familie

De Ziua Îndrăgostiților poți organiza o cină alături de prieteni sau rude care să se bucure de compania voastră și a copilului. De asemenea, poți combina seara cu o activitate despre ce am scris mai sus sau, de ce nu, cu board games.

6. Seară în oraș

Dacă ai ajutoare care pot rămâne câteva ore cu copilul vostru, profitați de moment și ieșiți în oraș în doi. Puteți alege restaurantul preferat, un loc nou sau pur și simplu o plimbare în doi.

Bucură-te de Ziua Îndrăgostiților într-un mod care să aibă sens pentru tine și partenera ta și mai ales, bucură-te de copiii tăi.

Spune-ne într-un comentariu ce planuri ai pentru Ziua Îndrăgostiților din acest an?

_____
Sursă poză de copertă: Elenavagengeim, Canva.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here