Tehnica unui periaj dentar corect

Tehnica unui periaj corect

Cel mai simplu şi totodată cel mai important pas pentru păstrarea sănătăţii orale este reprezentat de periajul dentar. Recomandat a se efectua de minimum două ori/zi, acesta trebuie realizat uşor, cu mişcări line, acordând o atenţie specială gingiilor, zonelor din spatele dinţilor, celor plombate şi altor zone restaurate. Este necesar ca periajul dentar să fie concentrat pe fiecare secţiune: exterioară, interioară, cât şi pe zona de masticaţie, ori pe suprafaţa limbii (pentru o respiraţie plăcută).

Iată ce pași trebuie să urmăm atât noi, cât și copiii:

1. Curățarea suprafeței exterioare a dinților de sus, apoi a dinţilor de jos

Fixați periuța la un unghi de 45° pe dinți și periați cu mișcări scurte și circulare suprafețele exterioare, având grijă să curățați și șanțul gingival.

2. Curățarea suprafeței interioare a dinților din spate

Fixați periuța pe suprafața interioară a dinților și periați cu mișcări circulare dinspre gingie spre suprafața de mestecat.

3. Curățarea suprafeței interioare a dinților din față

Fixați periuţa pe suprafața interioară a dinților și periați cu mișcări scurte, dinspre gingie, folosind perii din vârful periuței.

4. Curățarea suprafețelor folosite pentru masticație a premolarilor și molarilor

Periați cu mișcări înainte-înapoi, folosind perii din vârful periuței pentru a ajunge în zonele greu accesibile.

5. Curățarea limbii timp de zece secunde, dimineața și seara.

Curățaţi suprafața limbii cu mișcări dinspre spate spre varful limbii. Astfel, prin înlăturarea bacteriilor, veți elimina respirația urât mirositoare.

6. Folosirea unui curățător special pentru limbă sau a unei periuțe de dinți prevăzute cu inserție specială pentru această zonă.

7. Ața dentară

Se recomandă trecerea cu grijă a aței prin spațiul interdentar și curăţarea fiecărei suprafețe dentare dinspre gingie spre marginea dintelui, pentru a îndepărta resturile alimentare și placa bacteriană din aceste zone.

8. Periuța interdentară

Folosiți o periuță interdentară în cazul în care aveți spații între dinți care nu permit o curățare eficientă cu periuța obişnuită, ori dacă purtați aparat ortodontic fix.

9. Apă de gură

După realizarea periajului, clătiți cu apa de gură recomandată de medicul dvs. sau utilizaţi-o împreuna cu un duș bucal.

În funcție de particularitățile afecțiunii dumneavoastră, la Crystal Dental Clinic medicul sau asistentul igienist vă va recomanda o tehnică de periaj personalizată, astfel încât să vă bucuraţi de o sănătate orală cât mai bună.

***

#ModernDads

Hai și tu în comunitatea taților cu adevărat implicați! Te ținem informat și pe pagina de Facebook sau în grupului privat ModernDadsRomania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here