actvitati si evenimente pentru întreaga familie iulie 2024

Iulie este prima lună full de vacanță. Știm cu toții că vara poate fi o provocare pentru părinți atunci când copiii întreabă constant „Ce facem azi?” Așadar, dacă ești în căutarea unor modalități inedite de a petrece timpul alături de copilul tău, ai ajuns în locul potrivit. Am pregătit pentru tine o listă cu activități și evenimente diverse, care te vor ajuta să creezi amintiri pentru întreaga familie. Parcurge acest ghid până la capăt și pregătește calendarul pentru această lună:

 • Hai în galaxia Art Safari Kinder, 13-14 iulie
 • Copilul tău descoperă lumea fascinantă a șopârlelor la Reptiland, 14 iulie
 • Participați la atelierele de vacanță de la Art Antipa
 • Descoperă lumea secretă a fluturilor în pădurea Băneasa, 12 iulie
 • Forbes Kids Festival aduce în prim-plan meseriile viitorului și din trecut, 6 iulie
 • Copiii se joacă și se răcoresc la Radio Itsy Bitsy
 • Plimbă-te cu caiacul pe lacul Floreasca, 6 – 7 iulie
 • Ajută-l pe cel mic să învețe arta comunicării prin atelierele Speakids
 • Bucură-te de o plimbare pe Dunăre, la Ruse, 20 iulie
 • Descoperă poveștile copilăriei la Teatrul Țăndărică
 • Participă la atelierele pentru copii de la PlaYouth
 • Continuă vacanța la ateliere de creativitate de la Muzeul Țăranului Român, 2 – 26 iulie

Hai în galaxia Art Safari Kinder, 13-14 iulie

Art Safari Kinder organizează ateliere de pictură pentru copii care au o tematică inedită – zbor în spațiu. Cei mici au șansa să vadă costumul astronautului Dumitru Prunariu, singurul român care a călătorit în spațiu.

Ai programul complet AICI.

Copilul tău descoperă lumea fascinantă a șopârlelor la Reptiland, 14 iulie

Ai un copil care este fascinat de șopârle și reptile, în general? Reptiland organizează pe 14 iulie un atelier interactiv ce combină învățarea cu distracția. Această activitate educativă este o oportunitate unică pentru cei mici de a interacționa cu șopârlele într-un mod controlat și educativ.

Rezervă-ți locul la atelier de AICI.

Participați la atelierele de vacanță de la Art Antipa

Atelierele de vacanță Art Antipa au scopul de a-i apropia pe cei mici de micile viețuitoare din diferite habitate sau ere geografice. În luna iulie, oferă-i piticului tău șansa de a învăța despre insecte și artă, natura exotică sau flori și culori.

Alege atelierul potrivit pentru copilul tău accesând acest LINK.

Descoperă lumea secretă a fluturilor în pădurea Băneasa, 12 iulie

În aceste zile toride, o seară în aer liber, în pădure, poate fi mai mult decât binevenită. Descoperă alături de piticul tău lumea secretă a fluturilor, pe 12 iulie, în pădurea Băneasa. Ai șansa de a vedea molia sfinx sau molia dragon, precum și multe alte specii de fluturi de o frumusețe ireală.

Descoperă detalii despre ora și locul de întâlnire AICI.

Forbes Kids Festival aduce în prim-plan meseriile viitorului și din trecut, 6 iulie

Ajuns la a șasea ediție, FORBES KIDS FESTIVAL – cel mai frumos și relaxant festival dedicat familiilor cu copii – promite o zi de sâmbătă plină de distracție și voie-bună. Evenimentul va avea loc pe 6 iulie, începând cu ora 09:00, pe pajiștea din fața Palatului Brâncovenesc din Mogoșoaia. Toți cei prezenți pe pajiștea de la Forbes Kids Festival se vor bucura de o zi de vacanță plină de distracție și voie bună, de activități creative și educative, de spectacole de teatru și magie.

Intrarea este liberă, dar este nevoie de înregistrare în prelabil. Găsești detalii complete AICI.

Vara aceasta copiii se joacă și se răcoresc la Radio Itsy Bitsy

Toată luna iulie, copiii și părinții sunt așteptați la mare, sâmbătă și duminică, la activități gratuite de joacă și relaxare în spațiul amenajat pe plaja Complexului Mediteranean din Mamaia. SuperZăpă și DJ Dodi au pregătit pentru copii zile de neuitat pe plajă: jocurile lor preferate, concursuri cu premii multe, muzică, dans și hidratarea atât de necesară vara. Accesul pe plajă și la activitățile de la Radio Plaja Itsy Bitsy sunt gratuite și se vor desfășura în fiecare zi de sâmbătă și duminică din luna iulie, între orele 09:00-20:00.

Pentru a ajunge ușor la RadioPlaja Itsy Bitsy se poate accesa linkul de AICI. Mai multe detalii pe itsybitsy.ro.

Plimbă-te cu caiacul pe lacul Floreasca, 6 – 7 iulie

Weekend-ul 6-7 iulie se anunță a fi unul de neuitat pentru cei mici, dar și pentru cei mari. Vino în parcul Bordei, pe malul lacului Floreasca, pentru plimbări captivante cu caiacele și ateliere de pictură în natură. De la ora 10 dimineața, te vei bucura de peisaje superbe și activități creative pentru cei mici. Caiacele sunt extrem de sigure, ideale pentru copii, iar spațiul va fi amenajat confortabil cu scăunele, măsuțe și pături.

Rezervă-ți locul AICI.

Ajută-l pe cel mic să învețe arta comunicării prin atelierele Speakids

Aventura lunii iulie continuă cu atelierele SPEAKIDS, o serie de activități interactive și educative dedicate copiilor între 6 și 14 ani. Fiecare atelier abordează teme diverse, de la gestionarea emoțiilor, creativitate în public speaking, până la improvizație și educație financiară. Copiii vor învăța să se exprime liber, să-și dezvolte încrederea în sine și să colaboreze eficient într-un mediu plin de energie și voie bună. Programul este conceput pentru a stimula abilitățile de comunicare și gândirea critică prin jocuri și exerciții practice.

Înscrierile sunt deschise la acest LINK.

Bucură-te de o plimbare pe Dunăre, la Ruse, 20 iulie

Ai visat vreodată să faci o călătorie cu caiacul între două țări? Pe 20 iulie, ai șansa de a participa la o excursie, Caiac City Break. Vei explora Dunărea, trecând prin peisaje sălbatice și vizitând orașul istoric Ruse. Plimbarea este ideală chiar și pentru începători, fiind organizată în siguranță. Începe aventura la Giurgiu, parcurge canale sălbatice și traversează Dunărea până la Ruse, unde vei descoperi arhitectura deosebită și vei savura o cafea pe faleză. Întoarce-te încărcat cu energie pozitivă după o zi plină de activități. 

Detalii și înscrieri la acest LINK.

Descoperă poveștile copilăriei la Teatrul Țăndărică

În luna iulie, spectacolele de la Teatrul Țăndărică continuă să aducă în scenă poveștile copilăriei. De asemenea, în cadrul evenimentului Străzi Deschise în București, copiii pot participa la spectacole stradale cu marionete și artiști care îi vor purta în lumea basmelor.

Programul complet și detalii despre rezervarea biletelor vei găsi la acest LINK.

Participă la atelierele pentru copii de la PlaYouth

PlayYouth vă invită să explorați lumea creativității și a învățării interactive printr-o serie de ateliere captivante pentru copii cu vârsta între 3 și 12 ani. Aceste ateliere sunt concepute pentru a dezvolta încrederea în sine, creativitatea și abilitățile sociale ale celor mici, oferindu-le oportunitatea de a învăța prin joc și artă. 

Descoperă programul atelierelor organizate în luna iulie AICI.

Continuă vacanța la ateliere de creativitate de la Muzeul Țăranului Român, 2 – 26 iulie

Muzeul Național al Țăranului Român a pregătit o serie de ateliere creative dedicate copiilor și adolescenților. Fiecare atelier oferă o oportunitate unică de a explora diverse forme de artă și meșteșuguri tradiționale. Printre activități se numără pictura pe sticlă, modelarea lutului, țesutul la gherghef și crearea de obiecte din hârtie reciclată. Copiii vor învăța despre tehnicile tradiționale și vor avea ocazia să-și exprime creativitatea într-un mediu educativ și distractiv.

Programul atelierelor este AICI.

Pe lângă atelierele și activitățile la care poți participa cu cel mic în luna iulie, îți recomandăm și tabere și școli de vară cool. Ca să-ți facem viața mai ușoară, am pregătit pentru tine o listă completă cu școlile de vară la care îl poți înscrie pe piticul tău: https://moderndads.ro/tabere-si-scoli-de-vara-2024-aventura-distractie-si-invatare-pentru-vara/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.