Dinamica și intimitatea în cuplu

După nașterea copilului, se produc o mulțime de schimbări în familie. Iar una, și probabil cea mai importantă dintre ele, este legată de dinamica și intimitatea în cuplu. 

Sexul și intimitatea sunt adesea subiecte dificile pentru noii părinți: mai puțin timp, oboseală, schimbările hormonale prin care trece partenera ta sunt doar câțiva dintre motivele care duc la schimbarea dinamicii voastre, ca și cuplu.

Comunicare despre dinamica și intimitatea în cuplu înainte de naștere

În momentul în care apare un copil în viața noastră, nu mai avem timp să ne conectăm și să investim în relație, toată atenția mergând spre bebeluș. Astfel, ajungem să ne confruntăm cu diferite emoții cum ar fi anxietatea sau depresia postpartum.

Înainte să apară copilul și să devii tătic, este important să ai grijă de relație prin comunicare. Să spui care sunt așteptările tale de la relație în rolul de părinte, dar și care-ți sunt așteptările de la partenera ta.

Schimbările care apar în relație după apariția copilului

Cel puțin în primul an de la apariția copilului, relația de cuplu trece în plan secundar, deoarece prioritățile se schimbă:

  • Apar mai multe responsabilități.
  • Viața sexuală se schimbă.
  • În primele 3-7 zile, mama trece prin diferite reacții emoționale, de la entuziasm la tristețe. În această perioadă, este important să o încurajezi.
  • Nevoile tale (de ascultare, de apropiere) nu vor mai fi satisfăcute la același nivel deoarece partenera ta nu va avea la fel de multă energie.

Deși poate părea înfricoșător, trebuie să știi că există câteva micro-comportamente care te ajută în relația de cuplu să rămâi conectat la partenera ta. Ele sunt gesturi simple, despre care te invităm să înveți mai multe în cursul DAD TO BE Academy

După doi ani de la apariția copilului, apar problemele mai serioase în relația de cuplu. Așadar, este în rolul tău de partener să încerci s-o încurajezi pe mama copilului să faceți un pas spre relațiea voastră de cuplu. 

Acum poți afla mai multe despre cum se modifică dinamica și intimitatea în cuplu după nașterea copilului, dar și cum te poți implica, ca tată, pentru restabilirea acesteia din modulul dedicat din cursul DAD TO BE Academy – Dinamica și intimitatea în cuplu după nașterea copilului, susținut de psihoterapeut Ioana Agachi. 

Structură curs DAD TO BE Academy

Cursul video DAD TO BE ACADEMY cuprinde 7 module susținute de specialiști, pe cele mai importante subiecte de parenting, toate dedicate și adaptate nevoilor tale!

Cumpără cursul acum și beneficiezi de preț preferențial: 249 lei în loc de 349 lei folosind codul #FORDADS.

În majoritatea relațiilor, lucrurile revin pe drumul cel bun, dar este important să ai răbdare. Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru relația ta și copilul tău este să începi să te informezi și să te pregătești ACUM pentru noul statut.

_____
Sursă poză de copertă:Racool_studio, Freepik.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here